Cadde İşte 7. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri adayları

İşte 7. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri adayları

04.02.2017 - 10:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan (2015-2016 sezonu ve 2016-2017 sezonunun Ocak ayına kadar olan oyunları kapsayan) Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri adayları belli oldu.

İşte 7. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri adayları

7. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri töreni 20 Şubat Pazartesi Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Salonu'nda saat 20.00 de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’dan Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan ödüllerin Seçici Kurul Başkanlığını Gülşen Karakadıoğlu (Öğretim Görevlisi, Eleştirmen & Yazar) yapıyor. Prof. Dr. Deniz Bozer (Öğretim üyesi & Eleştirmen), Doç. Dr. Filiz Elmas (Öğretim üyesi & Eleştirmen), Akif Yeşilkaya (Yönetmen & Öğretim Görevlisi), Mehmet Atay (Yönetmen & Oyuncu), Yener Aksu (Ankara Tiyatro Festivali Yönetmeni) Basri Albayrak (Oyuncu), Erdal Küçükkömürcü (Öğretim Üyesi & Oyuncu) ve İlker Çetin (Sanat Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı) seçici kurulun değerli isimleri arasında yer alıyor.

Bu yıl 'Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü' yıllardır rol seçmeyi düşünmeden görev aldığı oyunlarla, oyunculuğu ve saygılı yaklaşımı yanında tiyatronun demokratik yapılaşması yolundaki ciddi çabaları nedeniyle Gönül Orbey’e verilecek.