Gündem İşte  Ahmet ve Mehmet Altan'ın evinden çıkanlar...

İşte  Ahmet ve Mehmet Altan'ın evinden çıkanlar...

20.09.2016 - 12:14 | Son Güncellenme:

Mehmet Altan'ın evinden ikisi F serisi 6 ayrı 1 dolar ele geçirilirken yine aynı evde Fethullah Gülen'in orjinal sohbet kasetleri bulundu.  Ahmet Altan'a evinde yapılan aramada ise disket, flash bellek, telefon kartı ve laptop gibi dijital materyallere el konuldu

İşte  Ahmet ve Mehmet Altanın evinden çıkanlar...

Sabah'ın haberine göre 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce FETÖ kanalı Can Erzincan TV'de darbeyi çağrıştıran söylemleriyle gündeme gelen ve FETÖ işbirlikçiliği ile FETÖ'ye yardım suçlamaları kapsamında gözaltına alınan Ahmet ve Mehmet Altan'ın adreslerinde yapılan aramanın detayları belli oldu.

Haberin Devamı

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Mehmet Altan'ın Kadıköy Göztepe'deki evinde yapılan aramada koridorda F serisi bir adet 1 dolar bulundu. Çalışma odasında Mehmet Altan adına düzenlenmiş Bank Asya'ya ait bankamatik kartı elde edildi. Yine çalışma odasında Fethullah Gülen'in sohbetlerine ait çok sayıda kaset bulundu. Ayrıca FETÖ kanalı STV'ye ait yayın kasetleri de evden çıktı. Aramada çok sayıda sim kart, flash bellek, CD ve disket gibi dijital deliller de ele geçirildi. Evin bir başka bölümünde ise biri F serisinden olmak üzere 5 adet 1 dolar ele geçirildi. Böylece evden ikisi F serisi 6 adet 1 dolar çıkmış oldu.

Yine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile Ahmet Altan'a ait Kadıköy Göztepe Mahallesi'ndeki evinde yapılan aramada çalışma odasında çok sayıda disket, flash bellek, telefon kartı ve laptop gibi dijital materyaller bulundu. Ahmet Altan'ın evinde çok sayıda telefon ve sim kart bulundurması da dikkat çekti. Elden edilen dijital materyaller İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince incelemeye alındı.