İşte Bu Tam Senlik - Stil Anahtarı

Bak Bu Tam Senlik

Eğer bir arkadaşınız “Bak bu tam senlik bir parça.” demeye başladıysa kendinize özgü bir stiliniz var demektir.

Bir zamanlar modayı takip etmek çok daha kolaydı. Paçalar daralır, paçalar genişler, etekler uzar, etekler kısalır, vatkalar büyür, vatkalar küçülürdü.

Ne zaman ki internet hayatımıza girdi, global iletişim kolaylaştı, tasarım önemli bir konu olup tasarımcılık da tercih edilen bir iş haline geldi; işte o zaman işin şekli değişti. Modayı ve trendleri takip etmek ciddi bir iş haline geldi. Dergileri, bloggerları, defileleri, instagram sayfalarını takip et, alışverişe zaman ayır, bütçe ayır… Ben tam bu noktada modayı takip etmeyi bıraktım. Bıraktım sözcüğü fazla iddialı oldu, kendime göre yorumlamaya başladım diyelim.

Haberin Devamı

Şöyle ki, giyinirken önce bir fon oluşturuyorum, bir baz. Kendime yakışan, kusurları örten, güzellikleri ortaya çıkaran bir genel görünüm. Kışın genellikle siyah fonu tercih ediyorum. Yazın da beyaz. Alt bolsa üst dar, üst bolsa alt dar şeklinde bir denge yakalıyorum. Sonra da sezon trendlerini aksesuarlarda kullanıyorum. Püsküllü bir aksesuar ve şık bir güneş gözlüğü ile bu sezon sokak stili tamamdır örneğin.

Ayrıca bir avantajı daha var. Düz bir ayakkabı ve üzerimdeki ceketle bütün gün çalıştıktan sonra, ceketi çıkarıp, topuklu ayakkabıları giyip, bir de koyu renk ruj sürerek geceye devam edebiliyorum. Eve git, ne giyeceğim diye düşün, üzerini değiştir, geç kal derdi yok. Ohhh çok rahat ettim böyle….

Dekorasyon yaparken de aynı taktiği kullanıyorum. Yalın, gözü yormayan, rahat parçalarla genel görünümü hazırlıyorum. Sonra aksesuarlarla atmosferi değiştiriyorum. Sıkılınca değişiklik yapmak da çok kolay. Pop renklerde yastık ve aksesuarlarla pop-art bir dekorasyon yapıp, bir süre sonra sadece bu aksesuarları değiştirerek eklektik bir dekorasyona kolaylıkla geçiş yapabiliyorum.

Bu haftalık önerim, önce gardrobunuza bir gidin. En sevdiğiniz, kendinizi içinde en güzel hissettiğiniz bir pantolonu ve bluzu bulun. Mümkünse aynı renk ailesinden ve klasik parçalar olsun. Sonra farklı ayakkabılarla, farklı fularlarla, farklı farklı aksesuarlarla çeşitli stiller deneyin. Sonucu da bana bildirin, olur mu? Belki sizin de işinizi kolaylaşır.

Haberin Devamı

Hadi hazırlanalım,

Aşk’la…