Otomobil İşte elektrikli ve hibrid araçlar hakkında merak edilenler! Tesla Model S ve Jaguar I-Pace...

İşte elektrikli ve hibrid araçlar hakkında merak edilenler! Tesla Model S ve Jaguar I-Pace...

26.04.2019 - 17:38 | Son Güncellenme:

İstanbul’da ilk defa düzenlenen Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası etkinliğine Milliyet.com.tr olarak katıldık. Tesla Model S, Jaguar I-Pace ve Lexus RX 450h Lounge'u da sizler için deneyimledik.

İşte elektrikli ve hibrid araçlar hakkında merak edilenler Tesla Model S ve Jaguar I-Pace...

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından başlatılan girişimle ve dev otomobil firmalarının desteğiyle ilan edilen 20 Nisan Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası, İstanbul Göktürk’te düzenlenen özel bir açık hava etkinliğiyle, Milliyet.com.tr Teknoloji ve Otomobil editörümüz Kağan Dursun'un da katılımıyla kutlandı.

Haberin Devamı

İki gün boyunca devam eden etkinliğe otomobil sektörünün birbirinden önemli markaları ve 1500’ün üzerinde ziyaretçi katıldı. BMW, Jaguar, Lexus, Renault, Tesla, Toyota gibi markalara ait 20’den fazla elektrikli ve hibrid araç, iki gün süren etkinlik boyunca kullanıcılar tarafından test edildi. Etkinlikte birbirinden farklı özelliklere sahip araçların yanı sıra mikro grid uygulaması adı verilen ve enerjisini paneller vasıtasıyla güneşten alıp elektriğe dönüştürerek araçların şarj edebilmesini sağlayan inovatif şarj istasyonları da tanıtıldı. Göktürk’teki Kemer Country Club Orman Evi'nde, doğanın içinde sıfır emisyon ve sıfır gürültü ile yapılan etkinlik aynı zamanda, 20’den fazla otomobil ile yapılan en sessiz sürüş etkinliği oldu.

Haberin Devamı

Tesla, İstanbul’u 5 kez turladı

Elektrikli ve Hibrid Sürüş Haftası’na katılan modellerden en çok ilgiyi görenlerden biri de Avrupa’nın en çok satan elektrikli aracı olarak kabul edilen Tesla’nın Türkiye’ye ilk defa bir test için gelen Model 3’ü oldu. Otomobil meraklıları Tesla Model 3’ü denemek için uzun kuyruklar oluşturdu. Kullanıcılar yaptıkları testlerle Tesla’ya tam puan verdi. Farklı modellerden 5 adet Tesla aracının katıldığı ve iki gün boyunca devam eden test sürüşlerinde 2 km’lik parkurda 1000’den fazla kilometre yapıldı. 2019 yılında Avrupa'da yılın otomobili seçilen Jaguar I-Pace ve 2019 yılında Türkiye'de yılın otomobili unvanına sahip olan Toyota Corolla Hibrid modelleri de otomobil kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği araçlar oldu.

İşte elektrikli ve hibrit araçlarla ilgili merak edilenler, Tesla Model S, Jaguar I-Pace ve Lexus RX 450h Lounge deneyimimiz...