Ekonomi İşte gençlik seferberliği

İşte gençlik seferberliği

07.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, “İstihdam seferberliği ile beraber 1 milyon 200 bin işsize iş bulduk. Şimdi gençlerimiz için de bir istihdam eylem planı hazırlıyoruz. Çalışmalar bu ay sonuna kadar tamamlanacak” dedi.

İşte gençlik seferberliği

Başbakan Binali Yıldırım, İstihdam seferberliği ile beraber 1 milyon 200 bin işsize iş bulduk. Şimdi istihdam seferberliği başlattığımız gibi gençlerimiz için de bir istihdam eylem planı hazırlıyoruz” dedi.

Yıldırım, dün Ak Parti grup toplantısında ekonomiye dair şu mesajları verdi:

3.5 MİLYON İŞSİZ VAR: İstihdam seferberliği ile beraber 1 milyon 200 bin işsize iş bulduk, iş alanı oluşturduk. Türkiye’de 27.5 milyon çalışan var. Açıklanan işsizlik oranı ne? Yüzde 12.6. Yani çalışan nüfusun yüzde 12.6’sı. Çarptığınız zaman ne ediyor? Yaklaşık 3.5 milyon.

GENÇLERDE İŞSİZLİK FAZLA: Toplam işsiz sayısı 3.5 milyon. Doğru. Genç işsizlerimizin sayısı biraz fazla. Yani toplam

İşte gençlik seferberliği
içinde yüzde 20’yi buluyor. Bu yüksek bir oran. Şimdi istihdam seferberliği başlattığımız gibi gençlerimiz için de bir istihdam eylem planı hazırlıyoruz. Çalışmalar bu ay sonuna kadar tamamlanacak ve yürürlüğe koyacağız. Bundan sonraki önceliğimiz, işsizliği bir yandan azaltırken, bir yandan da genç işsizliğe yönelik acil tedbirleri hayata geçirmek.

KAZANILMIŞ HAKKA HALEL GETİRTMEYİZ: Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Türkiye’nin, geleceği ve önündeki hedefleri yakalaması için mutlaka birçok alanda reform yapmaya ihtiyacı var. Reformlar, mevcudu geriye götürmek değil, mevcudu daha da ileriye taşımak, ülkenin aydınlık yarınlarını yakalamak içindir. Onun için çalışanlarımız merak etmesinler, bu ve buna benzer tezviratlara itibar etmesinler.

Son sonuçlar alarm veriyor

TÜİK’in 2017 İşgücü Araştırması I. Dönem sonuçlarına göre Türkiye’de 3.9 milyon kişi işsiz. Toplamın yüzde 28.9’u 15-24 yaş aralığındaki gençler. (1.1 milyon genç).

Şubat ayı işsizlik verilerine göre, Türkiye genelinde işsizlik yüzde 12.6 seviyesinde iken, genç işsizlik yüzde 23.3’e kadar tırmandı. Tarım dışı (kentsel) genç işsizliği yüzde 26’ya (25.9) yaklaştı. Tarım dışı genç kadın işsizliği yüzde 30.7’ye çıktı.

ZEYTİN Mİ ÖNEMLİ, TESİS Mİ?

Zeytin alanı olarak bilinen yerlerde geçmişte birtakım yanlış, hukuksuz uygulamalar, sanayi tesisleri yapıldı. Yeni düzenleme ile zeytin alanlarının 3 kilometre yakınına sanayi tesisi yapılamayacak. Ancak 3 kilometreden fazla mesafede bu tesisler kurulacak. Üstün kamu yararı varsa bu gerçekleşecek. Türkiye’nin geleceği açısından zeytin mi daha önemli, yoksa yapılacak tesis mi daha önemli? Vatandaş istemiyorsa da onun istemediğini zorla yapacak halimiz yok.