Gündem İşte Genelkurmay Harekât Merkezi

İşte Genelkurmay Harekât Merkezi

06.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekâtı ve terörle mücadele operasyonları Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın idaresinde yapılıyor.

İşte Genelkurmay Harekât Merkezi

7/24 esasına göre

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, TSK tarafından başta IŞİD olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için 24 Ağustos’ta başlatılan ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’nın sürdüğü belirtildi. Buna ilave olarak yurt içinde de terörle mücadele operasyonlarının devam ettiği ifade edildi.

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başladığı ilk günden itibaren, başta Genelkurmay Başkanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi’nde olmak üzere Kara ve Hava Kuvvetleri Harekât Merkezleri ile harekâta katılan tüm ilgili komutanlıkların harekât merkezlerinde 7/24 esasına göre çalışmaların aralıksız devam ettiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Bilgilendirmede her sabah, Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi’nde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın başkanlığında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Zeki Salih Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın da katılımıyla hem Fırat Kalkanı Harekâtı hem de terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili son gelişmeler hakkında, harekatı icra eden komutanlıklardan görüntülü olarak brifing alındığı ve durum değerlendirmesi yapıldığı kaydedildi.

Siviller de var

Toplantılara Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı’ndan temsilcilerin de katıldığı, ani gelişmeler olması halinde toplantıların zamana bağlı kalmaksızın aynı düzende icra edildiği bildirildi.