Gündem İşte Harun Kolçak'ın sağlık durumu ile ilgili son gelişme

İşte Harun Kolçak'ın sağlık durumu ile ilgili son gelişme

23.06.2016 - 12:26 | Son Güncellenme:

Harun Kolçak'ın prostat kanseri ameliyatı sonrasında bağırsaklarının enfeksiyon kaptığı ve yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra vücut fonksiyonlarının normale döndüğü belirtildi. Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Harun Kolçak ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde sizler için derledik...

İşte Harun Kolçakın sağlık durumu ile ilgili son gelişme

Ünlü pop müzik sanatçısı Harun Kolçak yoğun bakıma kaldırıldı. Prostat kanseri ameliyatı sonrasında bağırsaklarının enfeksiyon kaptığı açıklandı. Dün yoğun bakıma kaldırılan Kolçak'ın vücut fonksiyonlarının normale dönmeye başladığı açıklandı.

Haberin Devamı

61 yaşındaki pop müziği sanatçısı Harun Kolçak yoğun bakıma kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre, sanatçının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kolçak’ın durumuyla ilgili babası Eşref Kolçak açıklama yaptı.

Eşref Kolçak, “Dün Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı, durumu çok ağır. Daha sonra da Maslak Acıbadem Hastanesi’ne götürüyoruz” dedi.

Ünlü sanatçının prostat kanseri nedeniyle ameliyat olduğu, ameliyat sonrası bağırsaklarından enfeksiyon kaptığı ve bu yüzden durumunun ağırlaştığı belirtildi.

'VÜCUT FONKSİYONLARI NORMALE DÖNÜYOR'

Harun Kolçak'ın menajeri sanatçının sağlık durumu ile ilgili şunları söyledi:

"Harun Bey'in böbrekleri çalışmaya başladı, vücut fonksiyonları da normale dönüyor. İyileşme süreci devam ediyor. İnşallah bunu atlatacağız"

Haberin Devamı

ONUR AKAY'DAN AÇIKLAMA

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Harun Kolçak’ın sağlık durumu hakkında Twitter'dan bir açıklama yaptı. Akay, “Harun Kolçak'ın durumunun iyi olduğunu öğrendim. Ölümcül bir durum yok ortada. Sadece rahatsızlığı yeniden nüksetmiş. Acil şifalar dilerim.” dedi.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

1955 yılı İstanbul doğumlu olan sanatçı Harun Koçak müziğe Saint Benoit’de okurken bas gitar çalarak başladı. Daha sonra sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak'la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. Harun Kolçak ilk profesyonel çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray ile başlamıştır. 1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunçtan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası’nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

Haberin Devamı

1991'de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Gir Kanıma” albümü ile başarılı bir çıkış yapmıştır. Harun Kolçak’ın albümlerinin çoğunda söz ve müzik kendisine aittir. Kolçak, 2012’de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney, Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen’in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir.

Harun Kolçak’in Albümleri

Beni Affet (1991)
En Büyük Aşk (1993)
Yanımda Kal (1995)
Teslim Oldum (1998)
Yaşasın (2000)
Müzisyen (2006)
Yeniden Doğuyorum (2012)