İşte Mutlu Son

Güzel bir iş ortaya çıkarmak istiyorsanız işin sırrı, işinize odaklanmanızdadır. Tabii ki işle ilgili gerekli donanıma sahip olduğunuzu varsayarak söylüyorum bunu… :) Yaptığınız işe odaklanıyorsanız o işi çok daha güzel yaparsınız. Bu da aynı bilgi ve beceriye sahip olan insanların neden farklı sonuçlar aldığını açıklar. Hani bir deyim vardır: “Eli işte gözü dışarıda” İşte eliniz işinizde, aklınız başka bir yerde olursa ortaya çıkan sonuç da pek bir şeye benzemez. Bir işi yaparken aklınız, kalbiniz ve emeğiniz aynı noktaya odaklanırsa harika sonuçlar elde edersiniz. Yaratıcılığınızı da devreye soktuğunuz için fark yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Peki, nasıl odaklanacaksınız, tam olarak nereye odaklanacaksınız?

Cevap: Sonuca, mutlu sona… :) Hani o masallardan bildiğimiz mutlu sona…

İşini seven, ruhunu, kalbini, zihnini, emeğini koyan, başarılı insanların kendiliğinden bunu yaptığı gibi... Geçenlerde Bodrum Gümüşlük’te Koyunbaba mevkiinde Ehlikeyif adında küçük, şirin bir restorana gittim. Harika yemekler yapan bir yer. Yalnız eli biraz ağır... :) Önceden pek hazırlık yapmıyor, taze taze servis yapmayı seviyor anlaşılan. Neden restoranın adını “ehlikeyif” koyduğunu anlamamak mümkün değil… :)

Yaptığı tüm yemekler, mükemmel... Yakup Ustaya “işin sırrı ne” diye sordum. “Sen içeride bu yemekleri hazırlarken hangi ruh halindesin, ne düşünüyorsun, içinde olup biten nedir” diye sordum. Cevap tam da beklediğim gibiydi: “Ben yemekleri yaparken şu anda bu yemeklerin bu şekilde sizin masanızda olduğunu ve sizlerin keyif almış yüz ifadelerini görüyorum, içimde bunun bana vermiş olacağı mutluluğu, zevki hissediyorum” dedi. Yakup Usta, doğal NLP yapıyordu. Zihnini mutlu sona programlıyor, zihnine elde etmek istediği sonucu hem gösteriyor hem de hissettiriyordu. Bütünsel olarak işinin ona getireceği sonucu hayal ederek, kendini akışın içine bırakıp bilinçaltının tüm yaratıcığıyla çalışmasına izin veriyordu. Bu da onun yaptığı işte fark yaratmasını sağlıyordu. Bu yemek güzel olur mu, beğenirler mi gibi hiç bir endişe duymuyordu. Açık mutfak olduğu için çalışırken Yakup Ustayı gözlemleme şansım olmuştu. Gerçekten de beden dili kendisinin yaptığı işe nasıl odaklandığını yansıtıyordu. Eli, kalbi, aklı tamamen bir noktada, mutlu sona odaklanmış, işini mükemmel yapıyordu.

Haberin Devamı

Evet, bir işi iyi yapmak için gerekli bilgi beceriye ve donanıma sahip olmak önemli. Peki, ama neden aynı özelliklere sahip kişiler her zaman aynı sonucu, aynı başarıyı elde edemiyor? İşte bu yüzden, sorular, şüpheler, endişeler, akıl karışıklıkları dengeyi bozuyor.

Tabii ki öncelikle sevdiğiniz bir işi yapıyor olmanız önemli, sonra yeteri kadar bilgi ve tecrübe. Fark yaratmak ve mutlu son için ihtiyacınız olan ise zihni sonuca programlamak… :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

Yaşam Koçu ve NLP uzmanı

www.arzubiyiklioglu.com