Otomobil İşte Skoda’nın geleceğini temsil Vision E’den ilk resmi bilgiler

İşte Skoda’nın geleceğini temsil Vision E’den ilk resmi bilgiler

29.03.2017 - 14:32 | Son Güncellenme:

Skoda’nın otonom sürüş teknolojisine sahip ilk elektrikli modeli Vision E ortaya çıktı.

İşte Skoda’nın geleceğini temsil Vision E’den ilk resmi bilgiler

Skoda’nın 19 Nisan‘da kapılarını açacak Şangay Otomobil Fuarı‘nda tüm dünyanın karşısına çıkarmayı planladığı tamamen elektrikli konsept SUV modeli Vision E, resmi tanıtımdan önce tasarım çizgileriyle karşımıza çıktı. Skoda’nın resmi kaynaklarından yayınlanan fotoğraflarla hatları ortaya çıkan Vision E’nin tasarımının yanı sıra teknik özellikleriyle ilgili de detaylar markanın meraklılarıyla paylaştığı bilgiler arasındaydı.

Haberin Devamı

Beş kapı coupe formunda bir SUV modeli olarak karşımıza çıkan Vision E; 4.645 milimetre uzunluk, 1.917 milimetre genişlik ve 1.550 milimetre yükseklik değerleriyle birlikte geliyor. Kodiaq coupe projesine benzer çizgilere sahip olan konsept ön ve arka tasarımıyla kendi karakterini ortaya koyuyor. Skoda tarafından kokpitiyle ilgili henüz bir görseli paylaşılmayan aracın bu alanda da oldukça iddialı olacağının altı çiziliyor.

Vision E tasarımının yanında teknik altyapısı ve donanımlarıyla da Skoda tarihi için oldukça önemli bir otomobil olacak. Skoda’nın üçüncü seviye otonom sürüş teknolojisiyle birilikte geleceğini açıkladığı araç barındırdığı iki elektrik motoruyla 300 beygirlik güç ve saatte 180 kilometrelik maksimum sürat değerlerine sahip. Skoda’nın lityum-iyon yapıda bataryalara yer verdiği konsept tek şarj ile 500 kilometreye kadar menzil değeri vadediyor. Skoda’nın otonom sürüş teknolojisini üçüncü seviye olarak açıkladığı model yoğun trafikte ve otobanda kendi kendini kontrol edebiliyor. Aynı zamanda çevredeki park alanlarını bağımsız olarak tarama özelliği vadeden araç bu özelliğiyle de geleceğin otomobili lakabını sonuna kadar hak ediyor.

Haberin Devamı

Kaynak: LOG