Gündem İşten atılan arkadaşları için madeni kapattılar!

İşten atılan arkadaşları için madeni kapattılar!

19.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kandilli Beldesi’de daha önce 29 işçiyi işten çıkaran özel maden işletmesi, 60 işçinin daha işine son verdi. Bunun üzerine sabah vardiyasında çalışan 350 işçi, üretimi durdurarak ocaktan çıkmama eylemi başlattı.

İşten atılan arkadaşları için madeni kapattılar


2005’te Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) ihale ile kiraladığı sahada üretim yapan, ancak ihale sözleşmesinde belirtilen kömür zezervinin sahada olmadığı gerekçesiyle daha önce 29 işçiyi işten çıkaran Hattat Holding’e bağlı Hema Kömür İşletmeleri, aynı gerekçeyle 60 işçiyi daha çıkardı.

İsim listesi asıldı
İşten çıkarılanların listesi ve iş akitlerinin sonlandırılmasıyla ilgili duyuru, dün sabah ocak girişine asıldı. Sabah ocağa gelen yaklaşık 350 işçi, arkadaşlarının işten çıkarıldığını öğrenince üretimi durdurma kararı aldı. İşçiler ocağa girdi ancak üretim noktalarına dağılmadan ’kuyudibi’ olarak tabir edilen yerde eylem başlattı. Genel Maden İşleri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, toplam 800 işçinin çalıştığı ocakta işçilerin başlattığı eylemi desteklediklerini belirtti ve sorun çözülünceye kadar işçilerin ocaktan çıkmayacağını söyledi. CHP İl Başkanı Harun Akın da maden ocağına gelerek İşletme Müdürü Zeki Arslan ile görüştü.