Eskişehir İŞTER ÇIKARTILAN 50 GÜVENLİK PERSONELİ TEPKİLİ

İŞTER ÇIKARTILAN 50 GÜVENLİK PERSONELİ TEPKİLİ

24.10.2014 - 18:14 | Son Güncellenme:

.

İŞTER ÇIKARTILAN 50 GÜVENLİK PERSONELİ TEPKİLİ

Eskişehir’de tramvay hatlarında görev yapan ve özel bir güvenlik şirketinde çalışan 50 kadar güvenlik personeli, kendilerine haber verilmeden işten çıkarıldıklarını iddia ettiler.
Özel bir güvenlik şirketinde çalışan bir grup görevli, Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplandılar. Yapılan basın açıklamasında, yeni açılan tramvay hatlarında çalışırken işten çıkartıldıklarını belirten işçiler adına konuşan Emre Güngör; “Ben ve arkadaşlarımın işine bize karşı haber vermeksizin son verdi. İş başvurusunda yeni hatların açılacağı ve güvenlik personeline ihtiyaç olduğu söylendi. Biz de buna güvenip bazı arkadaşlarımız ile başvurularımızı yaptık. Yazın sıcağında işe başladık, herhangi bir güvenlik kabinimiz, duraklarda koruma altında olabileceğimiz bir yer olmadı. Önce yazın sıcağında kötü şartlar altında çalıştık. Daha sonrasında kış aylarına geldik. Kış aylarında da bu böyle oldu. Yağmurda ıslanarak, soğuk havalarda üzerimizde sadece çok basit ince montlarla görevimizi yapmaya çalıştık. Bunların tek amacı paramızı, ekmeğimizi kazanmaktı. Dün akşam üzeri saat 06:00 - 15:00 vardiyadan çıktıktan sonra hepimiz şirkete çağırıldık. Şirkette amirimiz bizle helalleşerek, “Arkadaşlar ESTRAM açtığı hatlardan yeterli yoğunluğu bulamadı. Küçülmeye gidiyor, hakkınızı helal edin” denildi. Bu sadece yarım saat içinde bize haber verildi” dedi.
“KİMİ HANGİ KRİTERE GÖRE ÇIKARDINIZ?”
İşten çıkarılan personelin hangi sebeple çıkarıldığının belirtilmediğini, akıllarındaki sorulara yanıt alamadıklarını söyleyen Güngör; “Şimdi bizim bazı sorularımız var, Batıkent - Çamlıca, Yenikent - Çankaya hattı açılırken, ESTRAM herhangi bir fizibilite çalışması yapmadı. Bu hatlara daha önce ücretsiz bir ring hattı kurarak bizleri almadan, bizlere ümit vermeden bunu yapamaz mıydı? Bir de bunun üzerine yeni başlayan bazı arkadaşlarımız çıkarıldı, bazıları çıkarılmadı. Biz şimdi yeni ve eski diye iki grup olduk tramvay duraklarında. Eski arkadaşlar devam ediyor. Biz yeni arkadaşlarımızın içinden çıkardıklarınızı hangi kriterlerle çıkardınız, devam ettirdiklerinizi ne kriterlere göre devam ettirdiniz? Herhangi bir ihbar, şikayet, tutanak hakkımızda tutulmadığı halde yarım saatte işimize son verdiler. Yasal haklarımızı alamıyoruz. Eskişehir Güvenlik Sendikası’da arkamızda durmuyor. Onları da burdan duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
“HALKIMIZ BİZİ KORUDUĞU İÇİN İŞTEN ÇIKARILDIK”
Çalıştıkları dönem içerisinde kendilerine sağlanan imkanların yetersizliğini vatandaşların da gördüğünü belirten Emre Güngör sözlerini şöyle sürdürdü:
“Duyumlarımıza göre bizim işten çıkarılmamızın sebeplerinden bir tanesi yapılmayan kabinler. Halkımız bizi orada gördü yağmurda, soğukta dayanamadı, vicdanı elvermedi. Bize kabin yapılmaması için bizi işten çıkardılar. Halkımız bizi koruduğu için bizi işten çıkardılar. Öncelikle halkımızdan tekrar bizim arkamızda olmasını, sonrasında da Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanımızın bu konuya el atmasını istiyoruz.”