Gündem İstihbarat ‘eylem’ uyarısı yapmıştı

İstihbarat ‘eylem’ uyarısı yapmıştı

02.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurulduğundan beri sol içinde de çok tartışılan eylemleriyle ismini duyuran DHKP-C, aynı zamanda çok farklı iddiaların da odağında yer aldı. 68 kuşağının liderlerinden Mahir Çayan’ın çizgisini izlediğini açıklayan DHKP-C, Devrimci Sol adıyla 70’lerin ikinci yarısından itibaren silahlı eylemlerine başladı.

İstihbarat ‘eylem’ uyarısı yapmıştı


İstihbarat ve terör birimleri, 2013’ün sonlarında, örgüt yönetiminin “uyuyan hücrelerle” irtibata geçerek, 2015’te ses getirecek eylemler yapılması yönünde talimat verdiği uyarısında bulunmuştu. Tartışma yaratan bu eylemlerden bazıları ise şöyle:
l Şubat 2013’te Ecevit Şanlı, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne canlı bomba eylemi düzenledi. Büyükelçilik güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu hayatını kaybederken, gazeteci Didem Tuncay yaralandı.
l Örgüt, Mart 2013’te Adalet Bakanlığı ile dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti Genel Merkezi’ndeki odasının bulunduğu kata art arda roketatarlı saldırı yaptı, bir kişi yaralandı.
l Eylül 2013’te Ankara Dikmen’deki Polis Evi’ne iki eylemci roketatarlı saldırı yaptı. Çatışma sonucu örgüt üyesi Muharrem Karataş öldürülürken, Serdar Polat yaralı ele geçirildi.
l Örgüt, 2014’te Ataşehir’de bir polis aracına uzun namlulu silahlarla saldırırken, Dolmabahçe sarayına Fırat Özçelik isimli örgüt üyesi saldırı düzenledi. Özçelik’in polis kontrol noktasına attığı iki el bombası patlamadı.