Ekonomi istihdam seferberliği

istihdam seferberliği

17.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işsizlikle mücadelede işverenlerin artı istihdamının büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, özellikle üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50’sini destekleyeceklerini vurguladı.

istihdam seferberliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, TOBB ve Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek yeni bir atılım hamlesi başlattıklarını belirterek, “Artık oda ve borsalar, 81 il ve 160 ilçede, İŞKUR faaliyetleri hakkında da işverenleri bilgilendirecek ve tanıtacak. Oda ve borsalarımızda İŞKUR’un iş ve meslek danışmanları görev yapacak” dedi. İstihdam seferberliği kapsamında İŞKUR ile TOBB arasında “Oda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası Kurulması Protokolü” dün TOBB İkiz Kuleler’de imzalandı.

Haberin Devamı

İşsizliği indirelim

Bakanlık, TOBB ve İŞKUR olarak Türkiye ekonomisinin istihdam dostu büyümesini daha da güçlendirecek yeni bir atılım hamlesi başlattıklarına işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Artık oda ve borsalar, 81 il ve 160 ilçede, İŞKUR faaliyetleri hakkında da işverenleri bilgilendirecek ve tanıtacak. Oda ve borsalarımız İŞKUR hizmet noktaları haline gelecek. Oda ve borsalarımızda İŞKUR’un iş ve meslek danışmanları görev yapacak. Böylece hizmeti işverenin ve işsizin ayağına götürmüş olacağız” dedi.

Bakan Müezzinoğlu da, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı’nın ilk etkinliğini Konya’da yaptıklarını anımsatarak, bu kapsamda işçisinden işverenine, sendikasından sivil toplum kuruluşu temsilcisine kadar farklı kesimlerin görüş ve önerilerini dinlediklerini aktardı. Türkiye’de her yaştan 1 milyon 250 bin gencin istihdam beklediğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Bugünkü rakamlara baktığımızda işsizlik oranında yine artış var. Oran yüzde 11.8 oldu. Bunu en kısa zamanda bizim yüzde 10’ların altına indirememiş olmamız, hep birlikte bizim eksiğimiz veya kendimizi güvene almak düşüncemiz olur. Ülkenin dinamiklerini çok daha güçlü hale getiremezsek kendimizi de güvene almış olamayız.”

Haberin Devamı

Baba oğula yapmaz

İş dünyasına ve TOBB üyelerine çağrıda bulunan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“(Türkiye’nin geleceğine sen de bir istihdam sağla) diyorum. Bunu da imkânın ölçüsünde sağla. İŞKUR işe alacağın kişinin maaşını ödüyor, sigortasını yapıyor, sana hiçbir maliyeti yok. Gel, işsiz bir kardeşime istihdam sağla, ekmeğini paylaş onunla. Program sonunda bu kişiyi istihdam etmeye devam edersen, SGK işveren payını İŞKUR ödüyor yine. Yani İŞKUR, senin istihdam üzerindeki yükünü azaltıyor. Bakın, babanın oğluna yapmayacağını, İŞKUR, özel sektörümüze yapıyor. Bize de bundan yararlanmak düşer.”

Öte yandan, FETÖ’nün darbe girişiminin sonrasında terör örgütlerinin Türkiye’ye saldırmaya devam ettiklerine işaret eden Hisarcıklıoğlu, terör örgütlerini kullanarak saldıran odakların şimdi Türkiye’yi ekonomik kriz tuzağına düşürmeye çalıştıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.