Gündem İstihdama kadar barınma

İstihdama kadar barınma

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Artık kurum bakımımızdan ayrılan, eğitim ve istihdam süreçlerinin dışında kalan gençlerimizin, istihdam edilene kadar barınma başta olmak üzere farklı ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Sosyal Ekonomik Destek Projesini’ hayata geçireceğiz” dedi.

İstihdama kadar barınma

Bakan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bir otelde düzenlenen ‘Sosyal Hizmet Modellerinden Yararlanan Gençlerin Atama Töreni’ne katıldı. Bakanlık olarak kurum bakımından ayrılan gençlere de talepleri halinde, işe yerleştirilinceye kadar sosyal, ekonomik destek sağladıklarını ve rehberlik desteği verdiklerini anlatan Kaya, şunları kaydetti: “Bugün kurum bakımındaki, korumamız altındaki çocuklarımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Artık kurum bakımımızdan ayrılan, eğitim ve istihdam süreçlerinin dışında kalan gençlerimizin, istihdam edilene kadar barınma başta olmak üzere farklı ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Sosyal Ekonomik Destek Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu projeyle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. En kısa zamanda hayata geçireceğiz.”

Haberin Devamı

46 bin gence kamuda iş imkanı

İstihdam sürecinin sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerin geleceğiyle ilgili en önemli süreçlerden biri olduğuna işaret eden Kaya, “Devlet olarak en az iki yıl süreyle sosyal ve ekonomik desteklerimizden yararlanan ve bizim koruma ve bakımımız altında bulunan evlatlarımızı kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam ediyoruz. Bugüne kadar 43 bin 451 evladımız kamu kurumlarında işe başlatılmıştır. Bugün de tam 2 bin 294 evladımızın kamu kurum ve kuruluşlarına atama işlemlerini birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.