Gündem İstiklal Caddesi doldu taştı

İstiklal Caddesi doldu taştı

02.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da herhangi bir kutlama programı yoktu ama yeni yılın ilk dakikalarında kentin işlek noktaları oldukça kalabalıktı. Bu yılki ‘yılbaşı’ kutlamalarının odak noktası üst düzeydeki güvenlik önlemleriydi.

İstiklal Caddesi doldu taştı

Yılbaşı akşamı vatandaşların bir araya geldiği merkezi noktalar başta olmak üzere, kent genelinde 37 bin polis görev yaptı. Kent genelinde bin 747 noktada 6 bin 989 kamerayla izleme yapılırken, kangal ve akbaş cinsi polis köpekleri de ilk defa bu yıl Taksim Meydanı’nda görev aldı.

Haberin Devamı

Özel Harekat polislerinin gece boyunca tetikte beklediği meydanda, jandarma personeli de Aselsan’ın ürettiği drone savar ile olası hava saldırılarına karşı nöbet tuttu. Taksim’e çıkan bazı yerlerde arama noktaları oluşturuldu. Taksim Meydanı’na girmek isteyenler kontrol noktalarında çantaları ve üst aramaları yapıldıktan sonra meydana giriş yapabildi.

Yoğun güvenlik önlemleri Taksim’de olduğu gibi kentin birçok noktasında hissedildi. Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı bin personel 39 ilçedeki 100 ayrı noktada önlem alırken, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne ait deniz araçları ve Hava Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis helikopteri de güvenlik önlemlerine destek verdi. Ortaköy Meydanı da oldukça kalabalıktı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Ortaköy’e gelerek güvenlik tedbirlerini yerinde incelerken, sahile inen herkes tek tek arandı. Denizde teknelerden havai fişekler atıldı.

Haberin Devamı

Bağdat Caddesi’nde 2018’e coşkuyla girildi. Caddeye gelenler davul zurna oynadı. Yeni yıla girilmesinin ardından vatandaşlar dilek feneri yaktı. Kutlamalar nedeniyle cadde üzerinde yoğun trafik oluştu. Polis kutlamalar nedeniyle cadde üzerinde yoğun güvenlik önlemi aldı. 2018 yılına girerken en farklı yılbaşı kutlamalarından biride Şişli, Kurtuluş’ta yaşandı.
Yıllardır devam eden gelenek bu yıl da tekrarlandı. Kurtuluş Mahallesi sakinleri ellerine aldıkları tencere, kepçe ve tavaları birbirlerine vurarak geri sayıma başladı. Kurtuluşlular saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise camlardan şişe, bardak ve tabak fırlatarak 2018’e girdiler..

Köprüye koştular

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yeni yıla girenler, renkli görüntüler oluşturdu. 2017’nin son dakikalarında araçlarını köprü üzerinde durduranlar yeni yıla Avrupa ile Asya’nın ortasında girdi. Köprüde görevli trafik polisleri de vatandaşları uyardı.