Gündem İstiklal’e bayram akını

İstiklal’e bayram akını

30.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı nedeniyle İstanbul boşalırken, İstiklal Caddesi doldu taştı. 4 günlük bayram tatilinde İstanbullular, deniz kenarlarına akın etti. İstanbul’da trafiğin rahatlamasına neden olan boşalma İstiklal Caddesi’nde yaya trafiğini ise etkilemedi.

İstiklal’e bayram akını


Her saat dolup taşan İstiklal Caddesi’ndeki yoğunluk bayramda da devam etti. Esnaf durumdan memnunken, bayramda şehirden ayrılmayan İstanbullular ise sıcak nedeniyle caddede yaşanan kalabalıktan bir nebze şikâyetçiydi.

Turist akını var
Etiler, Bebek, Nişantaşı sokakları bomboşken, özellikle turistler arasında son derece popüler olan İstiklal Caddesi esnafının yüzü bayramda da gülmeye devam etti. İstiklal Caddesi esnafı bayram öncesinde verdikleri bayram izinlerini yoğunluğu görünce iptal ettiklerini belirtti.
Bir büfe işleten Necati Yönen özellikle bayramın birinci günü sabahın ilk saatlerine kadar caddede adım atılamadığını dile getirdi. Esnaf caddenin özellikle turist akınına uğradığını ve müşterilerinin yüzde 60-70’ini turistlerin oluşturduğunu kaydetti.