Ankara İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

12.03.2018 - 12:25 | Son Güncellenme:

.

İstiklal Marşının Kabulünün 97. Yılı

AĞRI (AA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Karabulut, mesajında, Ersoy'un güçlü kaleminden çıkan kelimelerin milleti derin ve kapsamlı bir şekilde tahlil ettiğini, onun dizelerinde herkesin kendinden bir parça bulduğunu vurguladı.

Milli mücadelenin en çetin döneminde eşsiz anıtın milletin şahlanışının sembolü olduğunu aktaran Karabulut, şunları kaydetti:

"Alçak gönüllü, vatanına aşık bir münevver olan merhum Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı milletimize ve ordumuza armağan ederek tüm eserlerini topladığı Safahat'a almamış, ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bu ince davranışıyla bir kez daha göstermiştir. Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak İstiklal Marşı'mızın 97. yıl dönümünü kutluyor, milli şairimiz, merhum Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyoruz."

Yazarlar