Ekonomi ‘İstikrarlı büyüyelim’

‘İstikrarlı büyüyelim’

16.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TÜSİAD Başkanı Bilecik, büyümenin sürdürülebilir düzeyde ve sağlıklı politikalarla devam etmesinin en büyük istekleri ve beklentileri olduğunu belirterek, “Beklentimiz ise makroekonomik istikrar” dedi.

‘İstikrarlı büyüyelim’

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “İş dünyası olarak iş yapma ve yatırım ortamının iyileşmesi için hükümetlerden en önde gelen beklentimiz, makroekonomik istikrarın sağlanmasıdır” dedi. Business Management Institute (BMI) tarafından düzenlenen Finans Liderleri Zirvesi CFO Summit 2018’in açılışında konuşan Bilecik, büyümenin sürdürülebilir düzeyde ve sağlıklı politikalarla devam etmesinin en büyük istekleri ve beklentileri olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

Bilecik, “Son yıllarda referandumu da sayarsak neredeyse her yıl en az bir seçim yaşadık. Bu nedenle reform gündemini maalesef bir türlü ön plana alamadık ve önemli ölçüde vakit kaybettik. Yabancı ülke temsilcileri ile sıklıkla görüşüyoruz, çoğu hayretler içerisinde soruyor. ‘Türkiye’de bu kadar belirsizlik, risk ve şoklar var. Nasıl oluyor da işlerinizi yürütebiliyorsunuz? Ekonominizin bu mucizevi direnç gücü nereden geliyor?’ diye soruyorlar. Ama koşullar ne olursa olsun, bu ekonomi hala büyüyor, istihdam yaratıyor ve her türlü finansal şoka rağmen olağanüstü bir dirençle ayakta durabiliyorsa bunu sizlerin azmi, etkili yönetimi ve olağanüstü çabası sayesinde sağlıyor” diye konuştu.

‘Dünyada işler karışık’

Haberin Devamı

Bilecik, dünya meselelerinden bahsetmek istediğini belirterek, şunları söyledi: “Belirsizlik herkese kaygı veren bir kavramdır. Kaygıdan kurtulmak için ilgili o konuyu belirgin hale getirmek isteriz. Belirsizliklerden bahsederken eskiden hangi senaryonun olası olduğunu konuşurduk. Ancak bugünkü dünyada olası senaryoların zaman zaman ne olduğunun dahi net olarak belirlenmediği bir süreç yaşıyoruz. Masada olmayan senaryolara hazır olmak zorundasınız, zorundayız. CFO’ların daha çok ama bu bütün kurumsal yaşamda hatta bireysel yaşamda hayat böyle akıyor.”

Dünyada asla olmaz denilen değişimlerin gerçekleştiğini, Türkiye’nin bulunduğu bölgede de arzu edilmeyen, düşünülmek dahi istenilmeyen birçok seçeneğin konuşulmaya başlandığını anlatan Bilecik, bir önceki gün itibarıyla Ortadoğu’da yaşananları ibretle izlemeye başladıklarını kaydetti.

‘İstikrarlı büyüyelim’

‘İş dünyası marifetli olmalı’

Erol Bilecik, belirsizliğe nasıl hazır olunacağı sorusunun yanıtının çok fazla düşünülmesine gerek olmadığını anlatarak, “Denizdeysek kıyı görünene kadar her türlü senaryoyu düşünmek zorundayız ve her türlü senaryoya hazır olmak zorundayız. Artık yaşadığımız dönemin marifeti bu. Senaryo sayısını neredeyse sonsuza kadar çoğaltmak. Hazırlığımızı CFO’lar olarak daha fazla yapmamız gerekir” dedi.

‘En etkin’ 50 CFO’ya ödül

Haberin Devamı

DataExpert ve Fortune Türkiye, En Etkin 50 CFO listesinin üçüncüsünü açılayarak ödül verdi. Araştırmada binin üzerinde şirketin finansal performansları ve bireylerin kritik CFO başarı kriterlerindeki performansları değerlendirildi. Bir önceki yıl gerçekleştirilen çalışmada finansal ve politik belirsizlik ortamlarında CFO’ların rolü odağa alınmıştı. Bu yılki liste CFO fonksiyonunun değer yaratma ve şirket stratejisi belirlemedeki proaktif rolü odağa alınarak hazırlandı.

Listede, Koç Holding’ten Ahmet Ashaboğlu, Anadolu Efes’ten Onur Çevikel, Arçelik’ten Polat Şen, THY’den Murat Şeker, TAV’dan Burcu Geriş, Kolin Holding’ten Elif Demirel, Ford Otomotiv’den Oğuz Toprakoğlu, Türk Telekom’dan Kaan Aktan, Coca Cola İçecek’ten Michael Coombs, Tüpraş’tan Doğan Korkmaz, Zorlu Holding’ten Cem Köksal gibi isimler yer alıyor.