Konut İstinat duvarı çöktü

İstinat duvarı çöktü

08.05.2015 - 10:40 | Son Güncellenme:

Kağıthane'de bir arsada temel açma çalışması nedeniyle yapılan istinat duvarı yoğun yağmur etkisiyle çöktü.

İstinat duvarı çöktü

Çökme sonucu 3 katı bir binanın temelinde bulunan toprağın bir kısmı kaydı. Binanın yanında bulunan bir gecekondunun ise bahçesinin bazı bölümleri çöktü.

Haberin Devamı

Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Büklüm sokakta, sabah saat 07.00 sıralarında bir arsada temel açma çalışması nedeniyle yapılan istinat duvarı yoğun yağmurun etkisiyle çöktü.

Çökme sonucunda arsanın bitişiğindeki 3 katlı bir binanın temelinde bulunan toprağın bir kısmı kaydı. Binanın yanında bulunan bir gecekondunun ise bahçesinin bazı bölümleri çöktü. Binanda oturanlar çökme ihtimaline karşı binayı tahliye ederken, durumu itfaiye polis ve zabıta ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri toprak kayması meydana gelen alanda inceleme yaptı.

İncelemeler sırasında toprak kaymasının sürdüğü görüldü. Binanın yıkılma ihtimalin karşı iş makinesiyle binanın temeline toprak konularak önlem alındı.

Haberin Devamı

'Gürültüye uyandık'

Hasar gören binada oturan Talha Yakupoğlu, "Olay sabah gerçekleşti. Biz uyuyorduk. Yıkılmadan önce duvar vardı. Duvar daha sonra olduğu gibi çöktü. Bahçedeki ağaç da yarım saat önce çöktü. Kayma da devam ediyor. Binanın da 5-10 dakikası anca vardır. Biz içerideydik gürültüye uyandık. Bayağı şiddetli bir gürültü oldu. Komşular da gürültüye çıktı. Biz uyanır uyanmaz binayı tahliye ettik, komşuya sığındık. Ondan sonra polise her tarafa haber verdik. Binada 2 aile toplam 8 kişi yaşıyor. Buradaki inşaata 10 gün önce başladılar" dedi.