Gündem İstismardan sonra üç çocuk hâlâ kayıp

İstismardan sonra üç çocuk hâlâ kayıp

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba koordinasyonunda hazırlanan CHP’nin mülteci raporunda, cinsel istismar iddialarının odağındaki Nizip Mülteci Kampı’nda yapılan incelemelere de yer verildi. Raporda özetle şunlar kaydedildi:

İstismardan sonra üç çocuk hâlâ kayıp

14 KAMERA ARIZALI: Kampta 30 hareketli, 55 sabit kamera bulunduğu, hareketli kameralardan sekizinin, sabit kameralardan altısının arızalı olduğu ve istismarın arızalı kameralar bölgesinde meydana geldiği belirlenmiştir.

20 GÜN SONRA..: Olayın ihbar edilmesinden 20 gün sonra istismara uğrayan üç çocuk kamptan çıkış yapmış ve kendilerinden haber alınamamıştır.

FUHUŞ ALENİLEŞTİ: Nizip’e giden CHP Göç ve Göçmen Sorunlarını İnceleme Komisyonu, ilçe sakinleri ile de bir araya gelmiştir. Vatandaşlar, kentte cinsel taciz, istismar ve fuhuşun, ‘alenen’ yapıldığını belirterek, yetkililerin yaşananlara duyarsız kaldığını, hatta göz yumduğun ifade etmişlerdir.

KIZ ÇOCUKLARI İKİNCİ EŞ: Kamptaki küçük yaştaki Suriyeli kızların “çocuk gelin” olarak yöre halkına ikinci eş olarak ‘verildiği’ ifade edilmiştir. İlçedeki Osmanlı Parkı’nda Suriyeli kadınların açıkça para karşılığı ‘satıldığı’ iddia edilmiştir.

Yazarlar