Ekonomi İsveçli devi Türk Ar-Ge’si coşturdu

İsveçli devi Türk Ar-Ge’si coşturdu

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ralf Pichler, Türkiye’ye güvendiklerini ve yıllardır Ar-Ge’ye odaklandıklarını belirterek, “25 ülkeye, 30 operatöre ihracat yapıyoruz” dedi

İsveçli devi Türk Ar-Ge’si coşturdu

İsveçli teknoloji devi Ericsson, araştırma geliştirme faaliyetleriyle Türkiye’de büyümek için kolları sıvarken, pazara güven mesajı verdi. Ağustos ayında Türkiye genel müdürü olarak atanan Ralf Pichler, Türkiye pazarı hakkında iyimser olduklarını belirterek, daha fazla büyüme ve daha fazla yerli Ar-Ge faaliyetleri planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Pichler, Türkiye’ye güvendiklerini ve yıllardır yerel işgücüyle çalışarak Ar-Ge ve üretime odaklandıklarını dile getirerek, “Burada daha fazlasını da yapacağız. Telekom projeleri için çalışan arkadaşlarımız dışında Türkiye’de 550’yi aşkın Türk Ar-Ge mühendis ve araştırmacımız var. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan bu merkezlerimiz adeta birer fabrika gibi çalışıyor. Türk mühendisler tarafından Türkiye’de geliştirilen ürünlerimizi yurtdışında 30’dan fazla operatör kullanıyor. Hedefimiz bu katkıyı her geçen yıl daha da artırmak. 25 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

Yatırıma devam

Türkiye’de üretim faaliyetleri bulunduğunu da aktaran Pichler, “Baseband (ana band) üretimine başladık. İlk 700 üniteyi teslim ettik. Yazılım asıl odağımızda. Türkiye’de daha fazla yazılım geliştirmeye de çalışıyoruz. Bu alanda çok şey yapıyoruz ama daha fazlasını da yapmak istiyoruz. Yazılım daha fazla değere sahip. Yüksek eğitimli işgücünü de çekiyor” diye konuştu. Pichler, Türkiye’deki büyümelerinden memnun olduklarını ancak daha fazla büyüme hedeflediklerini de vurgulayarak, yatırım planlarının sürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

Ralf Pichler, Türkiye’de Ar-Ge ve üretim haricinde odaklanacakları alanlarla ilgili de şu bilgileri verdi: “5G, nesnelerin interneti (iOT) ve bulut servislerine odaklanacağız. Müşterilerimize bu alanlarda yardım etmeye çalışıyoruz. 5G henüz lanse edilmedi ama bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Oyunun kurallarını değiştiren bir teknoloji olacak. Müşterilerimizin 5G’ye geçmesi için onları hazır hale getiriyoruz. 5G müthiş bir hız getirecek.”

121 yıldır Türkiye’de faaliyette

- Ericsson, Türkiye’ye ilk defa 1896 yılında Dolmabahçe Sarayı’na ilk telefon hattını çekmesiyle birlikte giriş yaptı. Aynı zamanda Türkiye’deki en eski teknoloji şirketi.

- 2005 yılında Türkiye’de Ar-Ge çalışmalarına başladı. 2008 yılından itibaren Ar-Ge yatırımlarını hızlandırdı. Önce teknoloji firması Bizitek’in yüzde yüz hissesini daha sonra da ST Ericsson Türkiye’yi bünyesine katarak Ericsson Mikroelektronik Ar-Ge merkezini kurdu.

- Bugün ABD, Fransa, Kolombiya, Jamaika, Meksika, İspanya, İsviçre, Mısır, Irak, Lübnan, Umman, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan, Güney Afrika başta olmak üzere pek çok ülkeye ürünlerini ulaştırıyor.

- Ericsson Ar-Ge bugün İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerinde 400’ü aşkın Türk mühendis ve 150’yi aşkın Türk teknik destek çalışanı ile bilgi teknolojileri ve telekom teknolojilerinin farklı dallarındaki yenilikçi faaliyetlerle hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Nesnelerin interneti odağında

İsveçli devi Türk Ar-Ge’si coşturdu


Türkiye’de nesnelerin interneti (IoT) alanında faaliyet gösteren girişimcilerin farklı alanlarda ürün geliştirmelerine operatör müşterileriyle işbirliği içinde destek olduklarından da bahseden Pichler, Türkiye’nin önde gelen operatörlerinden biriyle dünya ile eş zamanlı olarak özel uygulamalar geliştirmenin yanı sıra yerli iş ortaklarının oluşmasına ve ürünlerini Ericsson ürün çözümleri içinde dünya pazarına duyurmalarına aracılık ettiklerini de dile getirdi.

Haberin Devamı

Ralf Pichler kimdir?

Ralf Pichler, Almanya’daki Ludwig-Maximilians Üniversitesi’nden İşletme lisansına sahip. Harvard’da Uluslararası İşletme alanında çalışmalarda bulundu. Pichler, 2009 yılından beri San Diego Üniversitesi’nde Stratejik Yönetim programında öğretim üyeliği görevini de yürütmektedir. 2011’de Ericsson bünyesine katıldı.