Dünya İsviçre'de camide silahlı saldırı: 3 yaralı

İsviçre'de camide silahlı saldırı: 3 yaralı

19.12.2016 - 22:43 | Son Güncellenme:

-İsviçre'nin Zürih kentinde silahlı bir saldırganın 3  kişiyi yaraladığı "Islamisches Zentrum" camisi, İsviçre polisi tarafından  mühürlendi.

İsviçrede camide silahlı saldırı: 3 yaralı

Zürih'te dün 17.30'da meydana gelen saldırının ardından polis, cami yakınlarındaki caddeleri trafiğe kapatarak geniş çaplı operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Çevrede arama çalışmalarını sürdüren polis, saldırının gerçekleştirildiği camiye 300 metre uzaklıktaki Gessner köprüsü yakınlarında bir ceset ve tabanca buldu. Polis, cesedin kimliği ve saldırıyla bağlantısı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı

Olayla ilgili bölgede inceleme yapan bir polis memuru AA muhabirine, bulunan ceset ve yaşanan saldırıyla ilgili bugün detaylı bilgi vereceklerini bildirdi.

Öte yandan, çalışmalarını tamamlayan Zürih polisi, silahlı saldırının gerçekleştirildiği "Islamisches Zentrum" camisini mühürleyerek bölgeden ayrıldı. Caminin ne zaman ibadete açılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

3 KİŞİ YARALANDI

Zürih polis sözcüsü Marco Bisa, saldırının ardından yaptığı açıklamada, kimliği belirlenemeyen saldırganın camiye girerek ateş açtığını ve 2'si ağır 3 kişinin yaralandığını belirtmişti. İsviçre medyasında 3 yaralının da Somalili olduğu ifade edilmişti.