Gündem İsviçre’den de rapor gelecek

İsviçre’den de rapor gelecek

17.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ederken Diyarbakır Barosu da vurulma anının görüntüsünü analiz için İsviçre’deki özel laboratuvara gönderdi...

İsviçre’den de rapor gelecek

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, Sur ilçesinde polisle teröristler arasındaki çatışma sırasında vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmada devam ederken, Diyarbakor Barosu, Elçi’nin vurulma anına ilişkin görüntüleri İsviçre’de özel bir kriminal laboratuvara gönderdi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu’ndan bilirkişi raporu isterken Jandarma kriminal uzmanlarından oluşan bir keşif ekibi de olaya ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.
Diyarbakır Barosu da olayın aydınlatılması ve failin tespit edilmesi için kendi çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışma kapsamında Elçi’nin vurulma anına ilişkin görüntü kayıtları İsviçre’ye gönderildi. Özel bir kriminal laboratuvarında bu görüntüler incelenecek ses ve görüntü analizi yapılacak. Seslere göre silahların cinsi tespit edilecek. Buradan hareketle de Elçi’nin vurulduğu anda hangi silahın ateşlenmiş olduğu edilmeye çalışılacak. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen “Biz cinayet dosyasının temel delillerini, mermi çekirdeği, atışın yapıldığı silah, görüntü veya görgü tanıkları olarak görüyoruz. Bunlardan biri tespit edilirse önemli bir aşama kat edilmiş olacak. Konuyu sonuna kadar takip edip sonuca ulaşmak için çalışacağız. Faili meçhul olarak kalmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.