Gündem İsyan etti! 'Bu nasıl insan?'

İsyan etti! 'Bu nasıl insan?'

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Köpeğini gezdiren liseli Elif’e otomobille çarparak ölümüne neden olan Fatih Yalkın, mahkemenin verdiği 18 bin 200 lira para cezasını çok bulup mahkemeye başvurdu. Acılı anne, ‘Utanmasa kızımı suçlayacak’ diye feryat ediyor

İsyan etti Bu nasıl insan

Sancaktepe’de 24 Kasım 2015 tarihinde aracıyla gece saatlerinde Sarıgazi Mahallesi, Atatürk Caddesi’nde ilerleyen Fatih Yalkın, yolun karşısına geçmeye çalışan Elif Dağyeli’ne çarparak ölümüne neden oldu.

Yalkın, kazadan sonra durmadan yoluna devam etmiş, polis ekipleri tarafından yapılan incelemede olay yerine düşen araç parçalarından otomobilin marka modelin tespit edilmiş ve şüphelinin kimliği belirlenmişti. Kazadan üç gün sonra polise teslim olan Yalkın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ailenin itirazı üzerine 5 Aralık 2015’te tutuklanan Yalkın, 20 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Haberin Devamı

ELİF'İN SON GÖRÜNTÜLERİ



Yalkın hakkında Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, yargılama sonucunda “taksirle ölüme neden olmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Yalkın’ın cezası 12 taksitle 18 bin 200 lira para cezasına çevrilmişti. Karara, Dağyeli ailesinin yanı sıra kamuoyu da tepki göstermişti. Dağyeli ailesi, Yalkın’a verilen para cezasına itiraz etmek için İstinaf Mahkemesi’ne gitmeye karar verdi. Ancak aile, kendilerinden önce kızlarını öldüren Yalkın’ın cezayı fazla bularak İstinaf Mahkemesi’ne gittiğini duyunca şoke oldu.

‘Evet, çok bulduk’

Elif Dağyeli’nin ölümüne neden olan Fatih Yalkın’ın avukatı Mustafa Gökhan Öncül, “Evet cezayı fazla bulduğumuz için bir üst mahkemeye gittik. Burada takdir mahkemeye kalmış. Sonucu bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Temyize göndereceğiz’

“İstinaftan çıkan sonucu bekleyeceğiz, eğer yine aleyhimize bir sonuç çıkarsa, dosyayı bu kez de temyize göndereceğiz” diyen Dağyeli ailesinin avukatı Gürdal Aydoğdu, şunları söyledi: “Biz son verilen kararda para cezasına itiraz etmeyi düşünürken sanığın avukatı para cezasını fazla bularak bizden önce itirazda bulunmuş. Utanmasalar beraat isteyecekler. İstinaf’tan çıkan sonucu bekleyeceğiz, eğer yine aleyhimize bir sonuç çıkarsa, dosyayı bu kez de temyize göndereceğiz.”

Bu nasıl insan?

Fatih Yalkın’ın cezayı fazla bulup İstinaf Mahkemesi’ne gitmesine Elif’in annesi Hüsniye Dağyeli isyan etti: “Biz, kızımın ölümüne sebep olan bu adamın para cezasına çarpıtılmasını kabullenmemişken, bu adam bu cezayı fazla bulup itirazda bulunmuş. Hangi vicdan bunu kabul eder? Benim kızıma çarptığında bir defa olsun bize gelip bir başsağlığı dilemeyen bu şahısta nasıl bir yüz var? Bu nasıl insan? Utanmasa ölen kızımı suçlu bulup, verilen para cezasını da bizden isteyecek. Hiçbir şey yapmamış gibi davranmasını kabullenemiyorum.”