Ankara İtfaiye Haftası

İtfaiye Haftası

24.09.2018 - 18:00 | Son Güncellenme:

.

İtfaiye Haftası

İZMİR (AA) - İzmir'de İtfaiye Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

İzmir'deki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Sezgin Devran, İtfaiye Daire Başkanı Özgür Ozan Yılmaz, belediye yetkilileri ve itfaiye çalışanları katıldı.

İzmir İtfaiyesine ait gelişmiş teknolojiyle donatılan itfaiye araçlarının da sergilendiği törende konuşan Yılmaz, itfaiyecilerin dünyanın en riskli görevlerinden birisini yaptığını belirterek İzmir'deki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, 12 bin kilometrelik alana yayılan İzmir'in 30 ilçesinde 4 milyon 280 bin nüfusa 50 grup tesisi, bin 285 personel ve 292 üstün teknolojik donanıma sahip araç ile 24 saat yangın, trafik kazası, deprem, su baskını, karada ve denizde can kurtarma hizmeti verdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Törene katılan heyet, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Kocaoğlu, "İtfaiye teşkilatının başarısından dolayı gurur duyuyoruz. Özveriyle çalışıyorlar. Biz de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca ilk yardım, yangın söndürme, tahliye, denizde arama kurtarma tatbikatları gerçekleştirilecek.