Gündem İtirafçı hâkim ve savcılara iyi haber

İtirafçı hâkim ve savcılara iyi haber

22.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, haklarında Fetullahçı Terör Örgütü’nden (FETÖ) işlem yapılan hâkim ve savcıları itirafçı olmaya çağırdı.

İtirafçı hâkim ve  savcılara iyi haber

Yılmaz, “Disiplin açısından itirafta bulunan hâkim, savcılar olursa ihraç yoluna gitmeyeceğiz. Yeter ki bize örgütü deşifre konusunda çok yararlı bilgiler versinler” dedi. Yılmaz, itiraflarından fayda sağladıkları bazı hakim ve savcıları görevde tutmayıp istifa etmelerini sağlayarak, avukatlık yolunu açabileceklerini anlattı.
İtirafçılardan hangilerinin etkin pişmanlıktan yararlanacağını adli yargılama için mahkemelerin tayin edeceğini aktaran Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de disiplin yönünden bakacağız. Gerçekten samimi, örgütü çökertmede çok büyük fayda sağlamış, örgütü deşifre etmede büyük fayda sağlamış, çok yararlı olduğuna karar verdiklerimizi farklı farklı muameleye tabi tutacağız. Adli yargıda zaten mahkeme kendisi takdir edecek. Mahkeme, söz konusu beyanın, yasanın aradığı pişmanlık hükümlerine uygun olup olmadığını özgür iradesiyle takdir edecek ve gereğini yapacak. Biz de disiplin açısından itirafta bulunan hâkim, savcılar olursa ihraç yoluna gitmeyeceğiz. Onlara her türlü ayrıcalığı tanımayı düşünüyoruz.” Yılmaz, 3 bin 456 hâkim, savcının ihraç edildiğini hatırlatarak, ihraçları kesinleştirecek yeniden inceleme görüşmelerini ertelediklerini belirtti. l AA