Ankara İtirafçı Hırsız Tutuklandı

İtirafçı Hırsız Tutuklandı

12.03.2018 - 20:31 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi hırsızlık suçundan tutuklandı Cezaevi firarisi olduğu tespit edilen zanlının, evinde yapılan aramada bulunan altın ve diğer kıymetli eşyaları farklı zamanlarda girdiği evlerden çaldığını itiraf ettiği belirtildi

İtirafçı Hırsız Tutuklandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da durumundan şüphelenerek kendisini durdurmaya çalışan polisle yaşadığı kovalamacanın ardından yakalanan cezaevi firarisi hırsızlık suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

Zanlının, evinde bulunan altınların tamamını girdiği evlerden çaldığını itiraf ettiği belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Manavgat'ta evlerden hırsızlık olaylarına yönelik çalışma başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Aydınevler Mahallesi'nde durumundan şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi.

Kaçan şüpheli, kovalamaca sonucu yakalandı. Seydişehir Açık Cezaevi'nden firar ettiği belirlenen E.K'nin (35) üst aramasında, tornavida, bulaşık eldiveni, el feneri ve hırsızlık malı olduğu değerlendirilen 2 yarım altın ele geçirildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin değişik tarihlerde Manavgat'ta 16 ayrı evden hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Zanlının evinde yapılan aramada, 29 tam cumhuriyet altını, 3 yarım altın, 1 Reşadiye tabir edilen 36,36 gram ata lira, 5 altın bileklikle çok sayıda ziynet eşyası ve çeşitli kıymetli eşyalar bulundu.

E.K. ifadesinde, cezaevi firarisi olduğunu, Niğde'den Manavgat'a hırsızlık yapmak için geldiğini ve sayısını hatırlayamadığı kadar eve hırsızlık amacıyla girdiğini belirtti. Evlerden altın, para ve değerli eşyalar çaldığını, bunlardan bazılarını kuyumcularda bozdurduğunu anlatan E.K, karşılığında tam altın aldığını, evinde bulunan diğer altın ve eşyaların tamamının da hırsızlık malı olduğunu itiraf etti.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.