Gündem İTO Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı

12.12.2017 - 15:10 | Son Güncellenme:

Kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da katıldı. Çağlar'ın tabutunun üzerine kâbe örtüsü serilmesi dikkat çekti. Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli kardeşim merhum İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Biz siyasette özellikle son dönem bu yola beraber çıktık. İnançlı ve imanlı bir kardeşimiz olduğuna inanıyoruz" dedi.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar için Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çağlar'ın ailesi yakınları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal,İbrahim Çağlar'ın eşi Nilgün Çağlar ve çocukları , TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sanatçı Orhan Gencebay, belediye başkanları, iş dünyasının önemli isimleri çok sayıda vatandaş katıldı İbrahim Çağlar'ın naaşının bulunduğu tabutun üzerine kabe örtüsünün serilmesi dikkat çekti. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BU SÖZLERLE VEDA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar'ın cenaze töreninde kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan; "Değerli kardeşim merhum İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Siyasette İbrahim kardeşimizle yola çıktık. Kendileri de sivil toplum örgütleri arasında en önemli kuruluşlardan biri olan İTO'ya başkan oldu. İrtibatımız hiç kesilmedi. İnançlı bir kardeşimiz olduğuna münasebetlerimiz dolayısıyla inanıyoruz. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. İş dünyasına başsağlığı diliyorum. Ama biz sunu biliyoruz. Biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Aslolan mümin olarak ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, aslolan bu... Tekrar tüm dostlarımıza başsağlığı diliyorum' dedi.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı

Helallik alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabe örtüsü sarılı tabutuna birlikte omuz verdi. İbrahim Çağlar'ın naaşı omuzlarda cenaze aracına götürüldü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazenin araca konulmasının ardından aracın yanına geldi. İbrahim Çağlar'ın çocuklarıyla cenaze aracının yanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, onlara başsağlığı diledi. Daha sonra Çağlar'ın cenazesi Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na götürülerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

'GÜZEL İNSANDI'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, ”Partimizin kurucularından, değerli dostumuz ve Ak Parti davasının neferlerinden birisiydi İbrahim Bey, her şeyden önce dostumuzdu güzel insandı. Bu vakitsiz ölümü hepimizi çok derinden üzdü. Ben buradan kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum. Allah mekânını cennet etsin. Şimdi ona karşı son görevimizi yerine getireceğiz. Çok üzgünüz, söyleyecek fazla bir şey yok” diyerek duygularını ifade etti.
Eski Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, “Kaliteli ve dürüst bir insandı. Arkadaşımız, dostumuzdu. Örnek olabilecek çok fazla davranışta bulundu. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Kurucu üyemize son görevimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İHMAL İDDİALARI: AİLESİYLE GÖRÜŞTÜM BİR ŞEY DEMEDİLER

Sanatçı Orhan Gencebay ise “İnsanlar için çok çalışan hepimizin çok sevdiği bir kardeşimizdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok erken göçtü. Rabbimin dediği olur şüphesiz. Allah gani gani rahmet eylesin. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar diliyorum, ülkemize sabırlar diliyorum” dedi. Gencebay, ihmal iddialarına ilişkin “Ailesiyle görüştüğümde bana böyle birşey söylemediler. Bugün sürpriz oldu. Hiç beklenmedik birşey oldu. Aniden olan birşey. Şimdi yorum yapmak istemiyorum. Hastaneye gidiliyor. Ama yinede kimseye birşey söylemek doğru değil. Ama hastaneye gittiğinde herhangi bir teşhis koyamamışlar. Birşeyin olmadığını söylemişler. Bu da bir görüştür, o an da belki yoktur. Birşey diyemiyorum. Son derece üzülüyorum. Hepimiz son derece üzgünüz. Başımız sağolsun” şeklinde konuştu.