Ekonomi İTO’da muhafazakâr platform kazandı

İTO’da muhafazakâr platform kazandı

24.02.2009 - 00:06 | Son Güncellenme:

320 bin üyesiyle dünyanın en büyük odalarından olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde 50 bin tüccar oy kullanmak için sandığa gitti.

İTO’da muhafazakâr platform kazandı

Yeşilköy CNR’daki fuar alanındaki İTO seçimleri yüzünden havaalanı yönündeki tüm yollar tıkandı.
İstanbul Ticaret Odası’nda MÜSİAD, TUSKON, ASKON, İŞHAD gibi muhafazakâr grubun desteklediği İTO Platformu, meclis çoğunluğunun yüzde 80’ini ele geçirdi.
İstanbul Ticaret Odası’nın dün yapılan meslek komitesi seçimlerinde Çağdaş Liberale Demokrat Grubu’na ağabeylik yapan Eski İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, girdiği dört komitedeki seçimleri kaybetti.
İçkisiz restoranlar kazandı
Dün yapılan lokantalar ve kafeler komitesi seçimlerinde, bir önceki seçimden farklı olarak içkisiz restoranların temsilcileri kazandı. Ramazan Bingöl Et Lokantası, Kübban, Hacı Abdullah, Cızbız ve Bambi şirketlerinin yer aldığı içkisiz restoranlar, içkili restoranlara karşı seçimi kazandı.

Faizsiz bankacılar açık ara
Bankalar ve Finans Kurumları komitesinde de çoğunluğunu faizsiz bankacılık yapan kurumların bulunduğu grup seçimi kazandı. Albaraka Türk, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk, Türkiye Finans’ın bulunduğu bu liste seçimi açık ara kazandı.
Öte yandan Yalçıntaş’ın yönetim kurulunda yer alan Ferruh Gök ve Çağdaş Demokrat Liberal Grupla hareket eden Şaban Dişli meclise giremedi.

Yedide yedi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun baldızı Hatice Dinçbal Kal’ın da İTO Meclisi’ne girdiği öğrenildi.
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, 7 komiteden 7’sinde de seçimi kazanırken seçimden sonra yaptığı açıklamada “İki temennim vardı, birisi katılımın yüksek olması, ikincisi de huzurlu geçmesiydi. İki temennim de gerçekleşti” dedi.
Diğer taraftan geçen dönemki seçimlerde kendi komitesinden çıkmayan İbrahim Çağlar, bu kez kendi komitesinden fark atarak seçimi kazandı. Hikmet Tanrıverdi ise 96’ya 41 oyla İTO Meclisi’ne girdi.
Öte yandan Cumhurbaşkan Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer da seçimlere gelerek dokuma komitesinden oy kullandı.