Siyaset ‘İttifakı dinamitleyen saat ayarlı alçaktır’

‘İttifakı dinamitleyen saat ayarlı alçaktır’

10.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın Cumhuriyetin felsefesinden beslendiğini belirtirken, ittifakı dinamitlemeye, çürütmeye çalışanların “saat ayarlı alçak” olduğunu söyledi. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ağır sözlerle yüklenen Bahçeli, “Kürt sorununda kırmızı çizgisi yokmuş. Önce vatan değil adaletmiş. Kırmızı çizisi olmayan bir gafilin cumhurbaşkanı adayı olması bile züldür” diye konuştu.

‘İttifakı dinamitleyen saat ayarlı alçaktır’

Bahçeli, Balıkesir, Yalova, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Eskişehir’i kapsayan Bursa merkezli bölge istişare toplantısında, Cumhur İttifakı’nın Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinden beslendiğini vurgulayarak “Cumhur İttifakı Türk ve Türkiye düşmanlarının korkulu rüyası olarak tarihimizin en stratejik ve isabetli kararlarından birisidir” dedi. Bahçeli özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

CUMHURUN TA KENDİSİ: Cumhur İttifakı, Yenikapı ruhundan ilham ve duruşunu almaktadır. Bizzat cumhurun ta kendisidir, Cumhuriyet’in kader çizgisidir. Zalimlere, teröristlere, hainlere, küresel saldırı ve komplolara karşı ittifakla hareket ediyoruz. Kim ki, Cumhur İttifakı’nı dinamitlemeye kalkışırsa, kim ki Cumhur İttifakı’na vade biçip çürütmeye çalışırsa, biliniz ki, Tmahvına hizmet eden saat ayarlı alçaktır. Cumhur İttifakı, millidir, yerlidir, cesurdur, dik duruşludur, sabırdır, akıldır, sorumluluktur. Türkiye’nin prangalarını sökecek kuvvet, engelleri birer birer yıkacak kudret cumhurun anlayışıdır.

EKONOMİK TERÖRİSTLER: Malum çevre ve şahıslar, ihanete kafa yormazlar, ittifakla uğraşırlar. Ağır güvenlik ve beka sorunlarını mesele yapmazlar, cumhurun kararına leke sürmeye kalkarlar. Bunlar ki, ‘Sayın Erdoğan bir daha seçilirse dolar 10 lira olur’ diyen ekonomik teröristlere, onların siyaset, akademi, sivil toplum kuruluşlarına yuvalanmış ises çıkarmazlar. Bir kez daha diyorum ki, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Haberin Devamı

MEYDAN ŞEYTANA BIRAKILMAYACAK: Türkiye çok cepheli bir mücadelenin, deyim yerindeyse yeni bir istiklal müdafaasının içindedir. Altını kalın bir şekilde çiziyorum ki, husumetle husule gelenler dört bir koldan tuzak ve kumpas kurmaktadır. Ortak ve kurucu değerler etrafında kenetlenmekten, milli ve manevi emanetlere sahip çıkmaktan başka seçeneğimiz yoktur. Artık oyalanacak vakit kalmamıştır. Dün olduğu gibi bugün de, meydan şeytana bırakılmayacak, zillet millete üstünlük kuramayacaktır. Bu mücadele ruhunu sekteye uğratmak isteyen fitne kumkuması malumlarınızdır.. Bir kez daha ifade etmek isterim ki; FETÖ, PKK, PYD-YPG, IŞİD Türkiye düşmanlığında buluşmuş hıyanet ve husumet ortaklarıdır. Bu ortaklığın kuruluş senedini hazırlayan, sevk ve idare eden, amaç ve araç tahkimini yapan hiç kuşku yok ki Türk ve İslam düşmanlığından beslenen zorba güçlerdir.

DEVLET YETİM DEĞİL: Aziz ecdadımızın muhteşem hatırasını siyasi düşüklere, ihanet düşkünlerine yedirmeyeceğiz. Türkiye sahipsiz, millet çaresiz değildir. Devlet yetim değildir. Vatan kimsesiz değildir. Bayrak umutsuz değildir. MHP tüm heybet, tüm haşmet, tüm haysiyetiyle buradadır, kutlu mücadelede yeminlidir. Biz 7 Ağustos Yenikapı ruhuna, 16 Nisan Halkoylaması şuuruna bağlıyız, bağlı kalacağız. Türk milletinin kabul ve tasdik ettiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden geriye dönüş yoktur. Artık çalıyı tepesinden sürümek ahmaklıktır. Türkiye’nin kaybetmesine oynayan, bunun için çorak toprak üzerinde ot bitirmeye çalışanlar en acı yenilgiyi tadacaklardır. Hedeften şaşmak yoktur. Türkiye düşmanlarına merhamet yoktur. Kaos ve kriz tacirlerine af yoktur.

Haberin Devamı

‘Kırmızı çizgisi olmayan gafil’

CHP’nin adayı İnce’nin sözde Kürt sorununda hiçbir kırmızı çizgisi yokmuş. Önce vatan değil, önce adaletmiş. Kırmızı çizgisi olmayan bir gafilin Cumhurbaşkanı adayı olması bile züldür. Aynı gafil, terörle mücadelede adından takdirle bahsettiren şerefli bir Türk komutanının ‘apoletlerini sökeceğim’ diyor. Nasılsa söküp takmaya alışmış. Kalbinde ve kafasında vatan mefhumu sönmüş esef ve endişe verici bu şahsın Cumhurbaşkanı olacağım iddiası da tam bir deli saçması, fecaat boyutta bir akıl tutulmasıdır. İnceden inceye gerçek niyet ve fikriyatını deşifre eden CHP’linin işi bitmiş, pusulasşaşmış, dümeni kırılmıştır. PKK’ya umut veren birisinin Cumhurbaşkanı olması mümkün değildir. FETÖ’ye tek kelime laf etmeyen birisinin Cumhurbaşkanı olması ham hayaldir.

Haberin Devamı

AKŞENER’E TEPKİ: Daha vahimi, İP’in adayı, tıpkı CHP’nin adayı gibi, PKK’lı Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor, sözde Kürt sorunu çerçevesinde İRA modeli öneriyor. Bunlarda ne ilkeli duruş var, ne ülke kaygısı. Bunlar da ne erdem kalmış, ne de siyasi ahlak ve adamlık. CHP, gayri milli çevrelerin ümit kapısıdır. İP, Türkiye muhaliflerinin moral kaynağıdır. HDP, CHP ve İP’in gizli ve potansiyel ortağıdır. PKK-FETÖ-YPG bunların destekçisidir. İşte Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan hainlere karşı Cumhur İttifakı. Milli şeref için Cumhur İttifakı.