İstanbul İtü'de Yeni Akademik Yıl Törenle Başladı

İtü'de Yeni Akademik Yıl Törenle Başladı

08.09.2017 - 14:14 | Son Güncellenme:

.

İtüde Yeni Akademik Yıl Törenle Başladı

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) 2017-2018 akademik yılı açılış töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Eroğlu, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Teknik Üniversitenin emrindedir” dedi.
İstanbul Teknik Üniversitesinin 2017-2018 akademik yılı gerçekleştirilen törenle açıldı. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı törene İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, üniversite yönetimi ve birçok akademisyen katıldı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sanatçılarının seslendirdiği hicaz şarkılarıyla başlayan törende "Dünyada Bilime Yön Veren 100 Türk" arasında yer alan İTÜ öğretim üyelerine plaket verildi.

“İlklerin ve enlerin okulu burası”
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Karaca, “Teknik Üniversite uzun serüveni olan Türkiye’deki en kadim kurum aslında her ne kadar bazıları farklı ilan etseler de. Kendini yenilemek, değiştirmek zorunda. Arayış içinde olmak zorunda. Geleneğinden besleniyor ama yeni arayış içinde olmak zorunda. Çünkü ilklerin ve enlerin okulu burası. Hala ilkler ve enler hep buradan çıkma. Derdimiz bu birikimi yarınlara taşımak” ifadelerini kullandı.

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Teknik Üniversitenin emrindedir”
Bakan Eroğlu ise, “Yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Yeter ki milletimize şevk ve heyecan verelim, önünü açalım. Tabi bürokratik maniler de var. Bunları da inşallah hep beraber kaldıracağız. Tabi Teknik Üniversitenin bir başbakanı, 6 tane de bakanı olması büyük bir şans. Bu şansı iyi değerlendirmeniz lazım. Sizin gidip bir takım projeleri, imkanları seferber etmeniz gerekir. Kapılar açık. Şimdi üniversitemizi çok daha büyüteceğiz ve buradan mezun olan gençler de büyük düşünecek ve dünyayla yarışacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Teknik Üniversitenin emrindedir. Burada ilim var, irfan var. Biz hizmetkarız. Her türlü iş birliği yapmaya hazırız” dedi.