Bartın İTÜ HEYETİ BARTIN’A TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

İTÜ HEYETİ BARTIN’A TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

13.02.2015 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

İTÜ HEYETİ BARTIN’A TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

Peyzaj proje çalışmaları için Amasra’ya teknik gezi düzenleyen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri Bartın Üniversitesi’ni ziyaret etti.
2014-2015 Akademik Yılı Bahar döneminde Amasra odaklı peyzaj tasarım projeleri yürüteceklerini belirten proje grup koordinatörlerinden İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hayriye Eşbah Tuncay, diğer proje koordinatörleri Yrd. Doç. Dr. F. Ayçim Türer Başkaya, Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbaş Gürler ve Öğr. Gör. Muhammed Ali Örnek ile Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sabaz, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Niyami Nayim ve Yrd. Doç. Dr. Yeliz Sarı Nayim Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ı ziyaret etti.
Misafir öğretim elemanları ve öğrenciler daha sonra Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim elemanları ile bir araya geldi. 14 hafta sürecek stüdyo çalışmaları, Amasra’yı kentsel ve kırsal açıdan farklı karakterde bir peyzaj olarak algılayarak mevcut yapısını irdeleyecek ve kent yerleşimine ait bütünleştirilmiş açık alan sistemini destekleyici ve geliştirici farklı alternatifleri araştıracak. Amasra’nın kentsel yapısına peyzaj tasarımları ile nasıl katkı sağlanabileceği sorusuna yanıt aranması planlanan çalışmalara ait final projelerinin, eğitim dönemi sonunda Amasra’da sunulması ve yapılacak sergi ile yöre halkı ve yetkililerle paylaşılması düşünülüyor. Aynı kapsamda Bartın Ünüversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. B. Niyami Nayim ile Yrd. Doç. Dr. Yeliz Sarı Nayim 2014-2015 bahar dönemi boyunca ders kapsamında Amasra kenti ve kırsalı için projeler yürüteceğini ifade etti.