Ankara İtü Mezunları Zirvesi

İtü Mezunları Zirvesi

21.12.2017 - 13:15 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım: (1) "AK Parti iktidarının 15 yıllık döneminde bakan, başbakan seviyesinde 8 tane arkadaşımız kabinelerde görev aldı. Başbakan olduğum 65. Hükümet'te de benimle beraber 6 arkadaşımız kabinede görev aldı. AK Parti hükümetleri içerisinde en yüksek sayıda Teknik Üniversite mezunu arkadaşımız şu anda bakan olarak görev yapıyor" "Teknik Üniversite sadece 244 yıllık geçmişiyle, sadece teknik konularda değil, sosyal alanlarda da sesini duyuran bir üniversite. Konservatuvarımızın dünya çapındaki saygın konumu, herkes tarafından biliniyor. Konservatuvarlarımızda müzik, sinema ve sanat dünyasının sayısız ismi yetişmiştir"

İtü Mezunları Zirvesi

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti iktidarının 15 yıllık döneminde bakan, başbakan seviyesinde 8 tane arkadaşımız kabinelerde görev aldı. Başbakan olduğum 65. Hükümet'te de benimle beraber 6 arkadaşımız kabinede görev aldı. AK Parti hükümetleri içerisinde en yüksek sayıda Teknik Üniversite mezunu arkadaşımız şu anda bakan olarak görev yapıyor." dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Ankara'da bir otelde düzenlenen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Zirvesinde bir konuşma yaptı. Yıldırım, İTÜ denildiğinde 1970'li yıllardaki Gümüşsuyu, Taşkıla'daki öğrencilik yıllarının, hatıralarının ve hocalarının aklına geldiğini belirtti.

Bir kez daha anılarının tazelendiğini aktaran Yıldırım, İTÜ toplantılarını bu yüzden çok önemsediğini ve mümkün mertebe de katılmaya gayret ettiğini ifade etti.

İTÜ'nün, Türkiye'nin son 40 yılına hükmettiğini, yönetimdeki siyasetçileri yetiştirdiğini, ülkenin imar, kalkınma, bilim ve teknoloji alanında gelişmesine önemli katkı sunan 244 yıllık geçmişe sahip bir üniversite olduğuna değinen Yıldırım, "Türkiye'nin yüz akı ve medarı iftiharı olan, benim de mensubu olduğum bir üniversite. Dolayısıyla bu üniversitemizin mezunlarıyla bir arada bulunmak beni heyecanlandırıyor." dedi.

Haberin Devamı

Toplantının düzenlendiği binanın da İTÜ'den mezun eski Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman döneminde, yine İTÜ'lü girişimciler tarafından yap-işlet-devlet modeliyle yapıldığına işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Avrupa'da, sayılı yüksek hızlı tren garlarından bir tanesi bu tesis. Yap-işlet-devret modeliyle Ankara'ya kazandırılan güzel bir tesis. Türkiye'nin her köşesinde, Teknik Üniversitelilerin imzası olan eserler var. Yollara gidersek görüyoruz, hızlı trenlerde görüyoruz, havalimanlarında görüyoruz."

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin 1960'tan itibaren siyasi tarihine bakıldığında rahmetli Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan ve Turgut Özal'ın özellikle son dönem siyasi tarihin unutulmaz simaları olduğunu vurgulayarak, İTÜ mezunu olan bu isimlerin artısıyla eksisiyle Türkiye'ye çok büyük hizmetler yaptıklarını bildirdi.

Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz de daha sonraki kuşak Teknik Üniversiteliler olarak onlardan aldığımız memleketi, bayrağı biraz daha ileriye nasıl götürürüz, onun gayreti içindeyiz. AK Parti iktidarının 15 yıllık döneminde bakan, başbakan seviyesinde 8 tane arkadaşımız kabinelerde görev aldı. Başbakan olduğum 65. Hükümet'te de benimle beraber 6 arkadaşımız kabinede görev aldı. AK Parti hükümetleri içerisinde en yüksek sayıda Teknik Üniversite mezunu arkadaşımız şu anda bakan olarak görev yapıyor."

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, toplantıya katılan bakanlardan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın İTÜ mezunu olduğunu ifade etti.

Yıldırım, ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, salonda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı'nın yanı sıra bürokraside üst düzey görevde olan İTÜ mezunlarının da bulunduğunu belirtti.

- "Üniversiteyi bitiremeyenler Nobel ödülü alıyor"

Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine katkılar sağlayan müteahhitler, duayen İTÜ'lüler bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Teknik Üniversite sadece 244 yıllık geçmişiyle, sadece teknik konularda değil sosyal alanlarda da sesini duyuran bir üniversite. Konservatuvarımızın dünya çapındaki saygın konumu, herkes tarafından biliniyor. Konservatuvarlarımızda müzik, sinema ve sanat dünyasının sayısız ismi yetişmiştir. Burada mühendislerin de edebiyatçı olacağını hem de iyiler arasında gösteren merhum Oğuz Atay'ı da saygıyla yad etmek istiyorum. Merhum Oğuz Atay, Teknik Üniversitenin, bizim de hocalığımızı yapan, ünlü hocalardan Profesör Mustafa İnan'ın da romanını yazmıştır. Bir bilim adamının romanı, aynı zamanda Teknik Üniversite'nin de romanı niteliğini taşıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi ve edebiyat denilince akla bir diğer isim daha geliyor. Her ne kadar üniversiteyi bitirememişse veya bitirmemişse de Nobel ödülü almıştır. İşte, üniversiteyi bitiremeyenler Nobel ödülü alıyor. Bitirenlerin siz varın halini düşünün."

Başbakan Yıldırım'ın üniversitedeki hocalarından, gemi makineleri dersine gelen Selim Pala'nın aynı zamanda merhum Başbakanlardan Erbakan'ın da hocalığını yaptığını belirtti. Yıldırım, Pala'nın Erbakan'ın taklidini yaptığını anlatması salonda bulunanları gülümsetti.

Haberin Devamı

Yıldırım, yetişmelerinde emeği geçen, vefat eden tüm hocalarına rahmet, hayatta olanlara da hayırlı ömürler diledi.

(Sürecek)