Teknoloji iTunes’da Nedeni Belli Olmayan Hata

iTunes’da Nedeni Belli Olmayan Hata

14.05.2016 - 14:20 | Son Güncellenme:

Apple, iTunes kullanıcılarından şarkılarının silindiği yönünde şikayet aldığını ve bu durumun yeni güncelleme ile giderileceğini açıkladı.

iTunes’da Nedeni Belli Olmayan Hata

Şirket bu problemi yaşayan çok az sayıda kullanıcı olduğunu ve bu kullanıcıların bilgisayarında bulunan müzik dosyalarının izin alınmadan silindiğini açıkladı.

Haberin Devamı
Hata Nerede Bilinmiyor

Apple bu hatayı anlayabilmek için tekrar ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını dile getirdi. Şirketin hata üzerinde nelerin döndüğüne dair en ufak bir fikri bile yok diyebiliriz. Bu hatanın geçmişi geçen yıl Apple Music servisinin kullanıma sunulmasına dayanıyor olabilir. Bir iTunes kullanıcısı olan James Pinkstone başına gelen olayla ilgili bir blog yazısı yazdı ve bu yazı bir anda internette popüler oldu. Pinkstone’un bilgisayarında bulunan 122GB boyutundaki mzüik arşivi bir anda silindi. Kullanıcı Apple ile iletişime geçtiğinde ise şirket temsilcisi ona dosyaların Apple Music‘e giriş yaptığı anda izni olmadan silindiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir: Android & iOS Savaşında Kazanan Kim? Apple Music Suçlu Olabilir

Pinkstone yaptığı açıklamada şirket yöneticisinin ona Apple Music servisinin dijital koleksiyonunu bulut bazlı versiyonu ile değiştirdiğini ve bu işlem sürecinde orijinal dosyalarını sildiğini açıkladı. Daha sonra ise Apple, Pinkstone’u arayarak yaptığı açıklamadan geri adım attı ve bu hatanın şirketin müzik yayını servisinden kaynaklandığını söyledi. Probleme neyin neden olduğu hala belli değil ve küçük bir kullanıcı hatası gibi de durmuyor. Bakalım Apple henüz anlamadığı ve bulamadığı hatayı nasıl güncelleştirme ile giderecek.

Haberin Devamı

En güncel teknoloji haberleri ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

iOS 10 Nasıl Olacak?