Siyaset İyi, aklı başına gelmiş demek ki

İyi, aklı başına gelmiş demek ki

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na, “Önce kendisi bu işi bıraksın, memleketi, milleti yabancılara şikâyet etmekten vazgeçsin. ‘Türkiye güvensizdir, can, mal güvenliği yoktur’ demekten vazgeçsin, adalete güvensin” çağrısı yaptı

İyi, aklı başına  gelmiş demek ki

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Benim birinci ricam hükümetten, sen-ben kavgasını bırakalım” sözlerine, “İyi, aklı başına gelmiş demek ki” karşılığını verdi. Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin olarak, “Bu konuyu, salı günü Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu yapacağız, orada değerlendireceğiz ve oradan bir karar çıkacak” dedi.
Yıldırım, Etimesgut Çarşı Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP liderinin önceki gün Düzce’den yaptığı “Benim birinci ricam hükümetten, sen-ben kavgasını bırakalım” çağrısının hatırlatılması üzerine Yıldırım, şunları söyledi: “İyi, aklı başına gelmiş demek ki... Önce kendisi bu işi bıraksın, memleketi, milleti yabancılara şikayet etmekten vazgeçsin. ‘Türkiye güvensizdir, can, mal güvenliği yoktur’ demekten vazgeçsin. Adaletin verdiği kararlara saygı duysun, belirli suçlarla hakkında kovuşturma devam edenlere sahip çıkmasın. Bıraksın, adalet rahat çalışsın. Biz zaten 15 yıldır, çalışıyoruz... Bizde farklı bir durum yok. Kılıçdaroğlu’nun da bu noktaya gelmiş olmasından memnun oldum.”
‘Evham içinde’
Yıldırım, “CHP, ‘AK Parti’nin, MİT TIR’ları ve Enis Berberoğlu üzerinden kendisine komplo hazırlığı içinde olduğunu’ iddia ediyor. Buna yanıtınız olur mu” sorusuna da şu cevabı verdi: “Böyle bir evham içinde, böyle bir şey söz konusu olamaz. Adalet herkese lazım. Bir şekilde bir suçlamayla yargılanan insanlara sahip çıkmak, adalet aramak değildir. Bırakalım yargı, bağımsız, tarafsız şekilde çalışsın. Yargıyı etkilemeyelim, gerçekler neyse ortaya çıksın. Onun için Kılıçdaroğlu bu işlere kafa yoracağına, ileride nasıl ülkeye, millete daha fazla faydalı olurum... Ülkenin kalkınması, özgürleşmesi, terörün sona erdirilmesi için ve bölgesel sorunların ortadan kaldırılması için o değerli fikirlerini kamuoyuyla, bizlerle paylaşsın, şikâyet etmekten artık vazgeçsin. Bunu bekliyoruz.”

Tatil kararı salı günü

Yıldırım Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusu üzerine konuyi salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendireceklerini söyledi. Yıldırım, “Oradan bir karar çıkacak. Her iki alternatif de... Toplumun bir kesimi ‘çalışmaya devam edelim’ diyor, bir kesimi de özellikle turizm sezonunu daha iyi değerlendirmek için ‘tatili uzatalım’ diye teklifler de var. Her ikisinin artısı eksisi değerlendirilecek ve salı günü karar verilmiş olacak. Benim şahsi fikrim olmaz. Bakanlar Kurulu ne karar verirse o kararı uygularız. Şahsi fikirlerle ülke yönetilmez” dedi

‘Müsaade etmeyiz’

Yıldırım, Türkiye’nin güvenlik politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını, Gerek hudutlarımız içinde, gerekse dışında terör tehdidi olan her durumda Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanmaya devam edeceğini tekrarladı.
İdlib’deki gelişmeleri dikkate alarak, o bölgede ve Hatay’ın Suriye sınırında gerekli tedbirlerin alındığını belirten Yıldırım şöyle devam etti: “Malum orada radikal gruplar son zamanlarda kontrolü ele aldı ve burada yaşanacak gelişmelere göre, yapılacak operasyonları dikkate alarak, biz hem insani dram yaşanmaması hem de sınırlarımızdan ülkemize yönelik tehditlerin oluşmaması için tedbirlerimizi alıyoruz. Özellikle Suriye ve Irak’ta yeni bir yapay devlet oluşturma gayretlerine bizim asla müsamaha etmemiz, izin vermemiz söz konusu değil. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de buna karşılık vermekten tereddüt göstermeyiz.”
“Bir operasyondan söz ettiniz, koalisyon çerçevesinde gerçekleştirilecek bir operasyon mu, yoksa Türkiye de müdahil olabilir mi” sorusuna Yıldırım, “Gerek koalisyon, gerek Rusya, gerek Amerika ve Türkiye, hatta İran’ın da dahil olduğu bölgede birtakım faaliyetler var. Bu faaliyetler çerçevesinde yaşanan gelişmelere göre yine birlikte hareket edilecek” karşılığını verdi.

Haberin Devamı