Gündem İyi günler Ahmet Bey

İyi günler Ahmet Bey

28.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi eylemlerinde Sarısülük’ü öldüren Şahbaz’a mahkemede saldıran Sarısülük ailesine açılan davanın duruşması yapıldı. Duruşma ertelenirken hâkim Akçam’ın Şahbaz’a ‘İyi günler Ahmet Bey’ demesi dikkat çekti

İyi günler Ahmet Bey

Gezi Parkı eylemlerine katılan Ethem Sarısülük’ü silahıyla vurarak öldürdüğü iddia edilen polis memuru Ahmet Şahbaz’ın güvenliğinden sorumlu polislerin, ilk duruşmaya peruk ve gözlükle katıldığından haberi olduğu ortaya çıktı. Peruk ve gözlükle katıldığı davanın ilk duruşmasında Şahbaz’a saldırdığı iddiasıyla Ethem Sarısülük’ün annesi ve kardeşleri hakkında yaralama suçundan açılan davaya Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi.
Şahbaz’ın, Sarısülük’ü öldürmek suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden sesli ve görüntülü katıldığı duruşmada, polis memurları İbrahim Y. ile Gaffari G.’nin tanık olarak talimatla verdikleri ifadeleri dava dosyasına girdi.

‘Peruk ve gözlük takılıydı’
İbrahim Y., ifadesinde, Şahbaz’ın Sarısülük’ü öldürmek suçundan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandığı davanın ilk günü güvenlikten sorumlu olduğunu belirterek, “Sanığı geniş güvenlik önlemleri altında salona getirdik, peruk ve gözlük takılı idi” dedi.
Hâkim Hasan Akçam, Şahbaz’a ifadelere ilişkin bir diyeceği olup olmadığını sordu. Şahbaz da, “Olayda darp edildiğime ilişkin görüntüleri dosyaya sunduk” dedi. Hâkim Akçam, Sarısülük ailesinin avukatlarına tanık ve kanıt listesini bildirmesi için süre vererek duruşmayı ertelerken, duruşma tutanağına yazılmayan sözlerinde Şahbaz’a, “İyi günler Ahmet Bey” dediği duyuldu.

Yaralama suçundan yargılanıyorlar
Şahbaz’ın, Sarısülük’ü öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasına peruk ve gözlük takarak girmesi üzerine mahkemedeki tansiyon yükselmiş, duruşma bitiminde Sarısülük ailesinin fertleri Şahbaz’a doğru hamle yaparak, başındaki peruğu düşürmüşlerdi.
Bu olayın ardından Sarısülük ailesi fertleri hakkında Şahbaz’a yaralama suçundan dava açılmıştı. Sarısülük ailesinin avukatlarından Kazım Bayraktar, “gizli sanık” gibi bir kavramın olamayacağını belirterek, sanığın peruğunun indirilmesinin aslında o duruşmayı yasal hale getirdiğini iddia etmişti.