Siyaset İYİ Parti’de ‘sancılı’ kamp

İYİ Parti’de ‘sancılı’ kamp

21.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin dün başlayan kampında, bugün “olağanüstü kurultay” çağrısı yapılacağı öne sürüldü.

İYİ Parti’de  ‘sancılı’ kamp

İYİ Parti Kurucular Kurulu, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, milletvekilleri, il başkanları, partililer ve uzmanların katıldığı kamp, dün Afyon’da başladı. Genel Başkan Meal Akşener’in başkanlığındaki kamp, yarın sona erecek. Kamp aracılığıyla, başta, “MHP’den ayrılan ülkücü kesim” olmak üzere farklı siyasi kimlikleri üzerine, “İYİ Parti ceketini” giyen partililerin birbirini yakından tanıması sağlanacak. “Söylem birliğinin” oluşturulması hedefindeki kampın çıktısıyla “yeni siyasi yol haritası” çizilecek. Partiden istifaların ve kopmaların önüne geçilmesi için neler yapılması gerektiği tartışılacak.

Haberin Devamı

‘Herkes konuşacak’

İYİ Parti’nin TBMM Başkanlığı’na aday gösterdiği İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, kamp için “Türk siyasetindeki yerimiz, kuruluşumuzdan bu yana değerlendirme ve gelecekte yapacaklarımızı konuşacağız. Herkes konuşacak” ifadesini kullandı.

Ankara kulislerinde dillendirilen iddiaların başında, “olağanüstü kurultay çağrısı” geldi. İddialara göre, hem yönetim hem de teşkilatlanmaya yönelik eleştiriler ile “yönetimde değişim yapılması” gerektiği yönündeki açıklamalar yapılacak. Partinin kuruluş aşamasında yapılan toplantılarda dile getirilen, “merkezde olacağız” hedefinin korunamadığı belirtilerek, “merkezin tarifinin yapılması, teşkilatın bu yönde kendine yön çizmek için harekete geçmesi gerektiği” kaydedilecek. Partinin yol haritası belirlenirken akademisyenler yerine teşkilatın görüşlerine ağırlık verilmesi istenecek. Parti içinde verilen kararların, “duygusallıktan uzak” ve “liyakata” göre alınması gerektiğinin altı çizilecek. Seçim sonrası yeni süreç belirlenirken kamp çıktılarının göz önünde tutulması istenecek.

Haberin Devamı

Rüzgâr kayboldu

Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yakaladığı rüzgârı devam ettiremediği, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle, “parti liderliğini” devam ettirmemesi gerektiği dile getirilecek. Milletvekilleri listesi hazırlanırken, “liyakatın” göz ardı edildiği de belirtilerek, parti içi yönetimin değişmesi istenecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Akşener’in aldığı oy ile İYİ Parti’nin aldığı oy oranı karşılaştırılacak.