Erzurum İyi Parti'nin Erzurum Mitingi

İyi Parti'nin Erzurum Mitingi

20.06.2018 - 21:57 | Son Güncellenme:

.

İyi Partinin Erzurum Mitingi

ERZURUM (AA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Şu meydanda kim bilir kaç tane Aziz Sancar'lar var. Onların yolunu açacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Erzurum İl Başkanlığınca İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Akşener, yaptığı konuşmada, "Nene Hatun'un torunları, Dadaşlar diyarı Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diyerek alandaki partilileri selamladı.

Akşener, seçim çalışmaları sırasında engellemelerle karşılaştıklarını öne sürerek, "Şimdilik demokratik usuller içinde seçime gidebilmenin yollarını, taşlarını siz döşediniz, siz oluşturdunuz. İnşallah 3 gün kaldı. Hayırlısıyla kimsenin burnu kanamadan seçimi tamamlayacağız." diye konuştu.

Bir devletin gencine iş verme zorunluluğu olduğunu ve istihdam oluşturulana kadar gençlere ayda 500 lira vereceklerini vaadini yineleyen Akşener, asgari ücreti vergi dışı bırakacaklarını, emeklilerin muayene ve ilaç katkı paylarını da kaldıracaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Akşener, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ilk işinin Suriye politikasını düzeltmek olacağını, 4 milyon Suriyeli'yi de suhuletle evlerine göndereceğini ifade etti.

Kendisi hakkındaki iddiaların doğru olmadığını anlatan Akşener, terör örgütü FETÖ ile her hangi bir ilgisinin olmadığını savundu.

- Aziz Sancar

Akşener, eğitim sisteminde düzensizlik olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Atanamayan öğretmenler var, hepinizi tayin edeceğim. Öğretmenler arası farklılıklar var, hepsi ortadan kalkacak. Neymiş o sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen, performans meselesi, iyi öğretmen, kötü öğretmen, devlet okulu, özel okul, fakir öğrenci, zengin öğrenci. Bütün bunların hepsini bu ülkeden kaldıracağım. Aziz Sancar, Mardin Lisesi'nden nasıl mezun olup Nobel ödülü aldıysa, şu meydanda kim bilir kaç tane Aziz Sancar'lar var. Onların yolunu açacağız."

Seçimde vatandaşlardan oy isteyen Akşener, Cumhurbaşkanı olması durumunda 5 yıl içinde Türkiye'nin tekrar ihraç eden ve tarım ürünlerinde ithalatı bitirmiş bir ülke haline geleceğini de sözlerine ekledi.