Gündem İyilik varsa umut var

İyilik varsa umut var

15.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri kendilerine ilham olan 33 iyilik hikâyesini belirledi. Yapılan halk oylamasıyla en çok oyu alan 10 iyilik projesi “BİLGİ Umut Var”da buluştu.

İyilik varsa umut var

İstanbul Bilgi Üniversitesi, insanlığa umut ve cesaret veren, ilham kaynağı olan iyilik hikâyelerinin fark edilmesi ve artarak çoğalması için bu yıl ilk kez “BİLGİ Umut Var”ı düzenledi. Ekim ayında başlayan projenin ilk aşamasında BİLGİ’li öğrenciler kendilerine ilham olan iyilik hikâyelerini aday gösterdi. Birleşmiş Milletler 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi baz alınarak belirlenen 33 hikâye, bilgiumutvar.com web adresi üzerinden halk oylamasına sunuldu. 5 Kasım 2018’de başlayan ve 15 gün süren oylama sonucunda en çok oy alan 10 hikâyenin kahramanı, “BİLGİ Umut Var”da buluştu. İyilik Hikâyelerinin Kahramanları şöyle:

Haberin Devamı

- AHBAP; Haluk Levent’in kurucusu olduğu ve tüm Türkiye’ye yayılan iyilik hareketi 18 ayda, 58 şehirde ve 7 bin gönüllüye ulaştı, 231 öğrenciye burs verdi, 1400 ailenin ihtiyaçlarını giderdi, 75 sokak hayvanının yardımına koştu, 139 kez kan ve kök hücre kampanyası düzenledi.

- Atma! Tamir Olsun, Çocuklara Umut Olsun; Bursa Orhangazi’de yaşayan Muammer Kavazoğlu, projesiyle oyuncakların geri dönüşümünü sağlıyor.

- Bir Tebessüm İçin Derneği; İstanbul’daki üniversiteli gençlerle Anadolu’da yaşayan halkın arasında bağ kuruyor.

- Enka İyilik Projesi; Enka İyilik Projesi, hastalıklardan korunma, tedavi ve kaliteli eğitim fırsatlarından yararlanma gibi alanlarda ihtiyaç duyan çocuklara destek sağlıyor.

Haberin Devamı

- Hayat Tamircisi; Mardin’in Derik’te yaşayan Hasan Kızıl, engelli hayvanlar için protezler yapıyor.

- Hayata Sarıl Lokantası; Ayşe Tükrükçü’nün evsiz, sokakta yaşayan, toplumun yok saydığı insanlar için iki sene önce başlattığı bir sosyal girişim.

- Kitap Koala; Kitap satışından elde edilen bütün kâr sokak hayvanlarına aktarılıyor.

- Leyla’dan Sonra Gönüllüleri; İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde öğrenci üç arkadaş, kronik hastalığı olan çocukların hayallerini gerçekleştiriyor.

- Öğretmen Mehtap Çevik, Kız Öğrencilerin Eğitimi İçin Destek Oluyor;

- Yarına Umut Ol; projesi, köy okullarındaki çocukların yeteneklerini keşfetmelerine vesile oluyor.