Ankara İzenerji'de İşten Çıkartılan Belediye Çalışanları

İzenerji'de İşten Çıkartılan Belediye Çalışanları

06.11.2017 - 15:39 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZENERJİ'de çalışan bir grup eski işçi, haksız yere işlerinden çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yaptı

İzenerjide İşten Çıkartılan Belediye Çalışanları

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketinden, "verimlilik" ve "performans" yetersizliği gibi sebeplerle çıkarıldıklarını iddia eden bir grup eski İZENERJİ çalışanı eylem yaptı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinin Konak ilçesindeki hizmet binası önünde toplanan bir grup, pankart açarak slogan attı.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Mahir Kılıç, 8 yıl çalıştığı İZENERJİ'den 200 arkadaşıyla birlikte işten çıkarıldığını savundu.

İşten atılmaya "verimlilik ve performans yetersizliği"nin gerekçe gösterildiğini aktaran Kılıç, "Aziz Kocaoğlu sudan sebeplerle işçileri atmakta ve bu insanları aileleri ile birlikte açlığa mahkum etmektedir. Ne acıdır ki işten atılanlar arasında engelli statüsünde işe alınanlar ve iş kazalarında engelli kalan arkadaşlarımız da vardır. Bu arkadaşlarımızın işten atılmalarında ortak nokta işverene kadro davası açmaları ve davaların işçi lehine sonuçlanmaya başlamasıdır." dedi.

Haberin Devamı

DİSK Genel İş Sendikasına üye olduklarını kaydeden Kılıç, "Bu süreçte şunu öğrendik ki, düzenli olarak bizden aidat kesen sendikamız bize sahip çıkmadı. Bizler aidatlarımızı sendika ağaları şatafatlı hayat sürsünler ve bizim sırtımızdan geçinsinler diye ödüyormuşuz. İşten atılan arkadaşlarımız TİS'e aykırı olarak disiplin kuruluna sevk edilmeden atıldılar. DİSK Genel İş Sendikasının bu işçi kıyımına sessiz kalmasının sebebi nedir?" şeklinde konuştu.

İşten çıkartılan bütün arkadaşlarının işlerine iade edilmesini istediklerini dile getiren Kılıç, önümüzdeki hafta pazartesi günü açlık grevi başlatacağını söyledi.

Kılıç, arkadaşlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmek için randevu talebinde bulunduğunu görüşememe ya da görüşmenin olumsuz sonuçlanması durumunda diğer arkadaşlarının da açlık grevine başlayacağını belirtti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.