Havalar ısındığına göre artık ızgara sezonu da başladı. Peki en lezzetli ızgara köfte nasıl yapılır? Izgara köfte yapmanın püf noktası nedir?

Izgara köfte malzemeleri:

700 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı kurutulmuş bayat ekmek
1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 yumurta
Maydanoz
Pulbiber, karabiber, kimyon, tuz

Izgara köfte yapılışı:

Kıymayı yoğurma kabına alın. Soğan ve sarımsak rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Diğer malzemeleri de ekleyip uzun süre yoğurun. Şekillerini verdikten sonra birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Püf noktası:

Kıymanız, dana ve koyun etinden karışık olarak hazırlanan orta yağlı kıyma olursa köfteniz çok daha lezzetli olur.

Afiyet olsun!