Eskişehir İzin Şartı Kalkınca Çatılar Güneş Enerjisi Panelleri İle Dolacak

İzin Şartı Kalkınca Çatılar Güneş Enerjisi Panelleri İle Dolacak

20.07.2017 - 14:18 | Son Güncellenme:

.

İzin Şartı Kalkınca Çatılar Güneş Enerjisi Panelleri İle Dolacak

Binaların çatısına güneş enerjisi paneli koymak için izin alma şartı kaldırıldı. Artık isteyen herkes binasının çatısına güneş enerjisi panelleri koyarak kendi elektriğini üretebilecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Çevre Derneği Başkanı Güner Sümer, “Türkiye, binalarının çatısına güneş enerji paneli yatırımının önünü açacak olan devrim niteliğindeki karara imza attı. Bundan böyle güneş enerji paneli için izin aramayacak” dedi.
“2018 yılında Türkiye’de çatıların güneş panelleriyle dolması bekleniyor” diyen Sümer, “Bu şekilde hem binanın masrafları karşılanacak hem de güneşten elde edilecek fazla elektrik Türkiye Elektrik Kurumuna satılacaktır. Bina başına yılda yaklaşık 8-9 bin lira kazanç elde edilmesi beklenmektedir” ifadelerini kullandı.
Fazlasını satmak da mümkün
Eskişehir halkına da çağrıda bulunan Sümer, “Artık evinizin çatısına güneş enerji panelini koyarak kendi enerjinizi üretin. Isınmak için artık pahalı doğalgaz kullanmayalım. Binamızın çatısına güneş enerji paneli kuralım. Eskişehir halkı da doğalgaz kullanımı yerine binalarının çatılarına güneş enerjisi panelleri koyarak güneş enerjisine yönelmeli, kendi elektriğini üretmeli ve fazlasını Türk Elektrik Kurumuna satmalıdır” diye konuştu.