İzmir İzka "En İyi Bölgesel Yatırım Tanıtım Ajansı" Seçildi

İzka "En İyi Bölgesel Yatırım Tanıtım Ajansı" Seçildi

25.05.2017 - 17:20 | Son Güncellenme:

.

İzka En İyi Bölgesel Yatırım Tanıtım Ajansı Seçildi

İZMİR (AA) - İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA), ABD merkezli Site Selection dergisi tarafından "Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesinin en iyi bölgesel yatırım tanıtım ajansı" seçildiği bildirildi.

Haberin Devamı

İZKA'dan yapılan açıklamaya göre, her sene belli kriterler doğrultusunda en başarılı ülkeler, şehirler ve tanıtım ajanslarını belirleyen derginin son sayısında 2016'nın en başarılı tanıtım ajansları açıklandı.

Dergi, İZKA'yı "Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesinin en iyi bölgesel yatırım tanıtım ajansı" seçti. Listede İZKA ile birlikte ulusal ajanslardan Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve bölgesel kurumlar arasında Ege Serbest Bölgesi'nin de yer aldığı belirtildi.

Batı Avrupa Bölgesinde İrlanda'nın Ulusal Yatırım Ajansı IDA Ireland'ın, Asya-Pasifik Bölgesinde bölgesel ajans olarak Hong Kong Yatırım Ajansı'nın, ulusal ajans olarak ise Güney Kore Yatırım Ajansı'nın birinci olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Sıralamanın, kurumun iş yapış biçimindeki profesyonellik, yatırımcıya zamanında ve yeterli bilgi sunma, yatırımcılar nezdinde yaratılan güven ve yatırım sonrası takip gibi kriterler baz alınarak yapıldığı ifade edildi.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, derginin yatırım konusunda dünyanın en prestijli yayınlarından birisi olduğunu ve alanında referans kaynak kabul edildiğini aktararak, şunları belirtti:

"Dergi bu ödülü verirken aylar süren incelemeler ve araştırmalar yapıyor. Herhangi bir başvuru yapmadan bu ödülü 3. kez kazanmanın gururu içerisindeyiz. İzmir'e daha fazla sermayenin gelmesi ve böylece daha fazla iş imkanı yaratılması için yoğun mesai harcayan ekibimizin bu şekilde ödüllendirilmesi bizim için gurur verici."

Açıklamada İZKA'nın, bünyesindeki yatırım destek ofisiyle kurulduğu günden bu yana İzmir'de 52 yabancı yatırımın hayata geçmesine yardımcı olarak bölgeye yaklaşık 230 milyon avroluk doğrudan sermaye girişini ve 3 bin 350 kişilik yeni istihdam yaratılmasını sağladığı kaydedildi.