Gündem İzlanda’dan Patagonya’ya

İzlanda’dan Patagonya’ya

17.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fotoğraf yolculuğunda 40’ıncı yılını kutlayan ve bu vesileyle ikinci sergisini açan Zeliha Öztürkkan, ‘Ruhun Yolculuğu’ adlı fotoğraf sergisiyle sanatseverlerin karşısında. Fotoğraf sanatçısı Zeliha Öztürkkan İzlanda, Patagonya ve Biarritz’de çekilmiş 28 adet açık hava ve su fotoğraflarını bu sergi kapsamında bir araya getiriyor.

İzlanda’dan Patagonya’ya

Sanat danışmanlığını profesyonel fotoğrafçı Jonathan Chritchley’nin yaptığı çalışmaların her biri 20 adet satış ile sınırlı olarak sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi kapsamında Chritchley’nin sınırlı sayıda basılmış olan ‘Silver’ fotoğraf kitabı da geliri; KOREV ve HAYAT SENDE’ye bağışlanmak üzere satışa sunulacak. Sanatçı sergiyle ilgili olarak, “Uzun yıllardır Prof Dr. Neşe Erol’un sevgiyle oluşturduğu koruyucu aile ve evlat edinme çalışmaları sonucu korumaya ihtiyacı olan çocukları yuva sahibi yapma çabaları ile temelleri atılan KOREV ve HAYAT SENDE ile tanıştım. 2015 yılında Hindistan - Mumbai’de dünyanın en büyük gecekondu bölgesi olan Dharhavi Slum’da sokaktan ve bağ ımlılıktan kurtarılmış çocuklarla birlikteydim.
Karşıma KRIPA Vakfı çıktı. ‘Ruhun Yolculuğu’ sergisini tüm dünya çocuklarına adamak istedim. Sergilemelerin geliri çocukları kimyasal bağımlılıktan kurtarma ve aile edindirme faaliyetlerine yardım eden yerel ve uluslararası örgütlere bağ ışlanacak” diyor. Sergi, 28 Şubat’a dek Grand Pera, Emek Sineması Fuayesi - İstiklal Cad. No: 56/58 adresinde görülebilecek.