Ege İzmir aşkıyla çalışıyorlar

İzmir aşkıyla çalışıyorlar

29.09.2018 - 02:25 | Son Güncellenme:

Baba-oğul Arkaslar, İzmir’e duydukları aşkı her alanda gösteriyor. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas sanatta, oğlu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas da sporda kentin ufkunu açıyor

İzmir aşkıyla çalışıyorlar

Geçen haftaki Körfez Festivali kapsamında yapılan ‘İzmir Arkas Körfez Yarışı’na 1 milyon kentli ortak oldu. Yarış hem izleyici hem de katılım rekoru kırdı. Geçen yıl 43 teknenin katıldığı yarışta bu yıl 500 sporcu

Haberin Devamı

50 yelkenliyle körfezi gelin gibi süsledi. Bunu başaran isim olan Bernard Arkas, “İzmir bir deniz kenti. Denizin nimetlerinden hepimizin yararlanması gerekiyor. Hedefimiz, yelkeni profesyonelleştirip sevdirmek. Eğer kendi sporcularımızı yurtdışına transfer edebilirsek ki bu olacak, işte o zaman harika olacak. Bunun için Arkas olarak tüm imkanlarımız kullanıyoruz. Yeter ki çocuklarımız denizle buluşsun” dedi.

Düzenlenen etkinliklerin yarattığı dolaylı ekonominin kente olan yararı bir yana, denize olan aşk perçinlendi. Bu yarış eminim ki, yüzyılları aşkın süredir liman kenti olan İzmir’in merkezine bir marina yapılmasını da tetikleyecek.

Masal gibi bir sergi sizi bekliyor

Şimdi de Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın kente kazandırdığı Arkas Sanat Merkezi, 1001 Gece Masalları’nın büyülü dünyasına ev sahipliği yapıyor. Serginin esin kaynağı, İzmir’i pek çok kez ziyaret eden ünlü yazar, akademisyen ve seyyah Antoine Galland’un derleme ve çevirisiyle Avrupa’da ve dünyada çok ses getiren 1001 Gece Masalları kitabı. Bu öyle bir kitap ki sanatın tüm dallarını etkiledi. Sergiyi gezdiğinizde, o masalların sanata olan etkisini en keskin haliyle göreceksiniz. Sergide Arkas Holding Koleksiyonu’ndan eserlerle birlikte dünyaca ünlü Fransız modacı Christian Lacroix’nın Şehrazat balesi ve İtalyan kostüm tasarımcısı Franca Squarciapino’nun La Bayadere balesi için hazırladığı tasarımlar Türkiye’de ilk kez sanatseverlere sunuluyor. Paris Ulusal Operası, Comedie-Française, Fransa Ulusal Kostüm Müzesi, Fransa Ulusal Kütüphanesi, MÜZİKSEV, Antik A.Ş. gibi önemli müze ve kurumlardan ve özel koleksiyonlardan getirilen eserler de yer alıyor.

Haberin Devamı

HEDEF ÇOCUKLAR

Bizi masalsı dünyaya davet edenlerse, 1001 Gece sergisini öneren Arkas Sanat Danışmanı Müjde Unustası ve serginin küratörü Jean-Luc Maeso. Öneriyi destekleyen, bu kente hem bir sanat merkezi hem de bizleri sanatla buluşturan isimleri kazandıran Lucien Arkas, “Ben bu sergiyle hiç ama hiç uğraşmadım. Fikir onlarındı. Madem fikir sizin hadi buyurun yapın dedim. Çok uğraştılar, çok da güzel oldu. İzmir’de bu sergiyi düzenlemek bizim için büyük bir mutluluk. Talebelerin gelip bu sergiyi gezmesini çok arzu ediyoruz. Küçük yaşta başlayan sanat sevgisi ömür boyu devam eder” diye konuştu.