Ege İzmir’de 1 Mayıs'a kadınlar damga vurdu

İzmir’de 1 Mayıs'a kadınlar damga vurdu

01.05.2018 - 23:41 | Son Güncellenme:

Kent, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, Gündoğdu Meydanı’nda kutladı. Kadın katılımcı sayısındaki yoğunluk dikkat çekti. ‘Kadınız, sevgi ve barıştan yanayız’, ‘Cinsiyet eşitsizliğine hayır’ pankartları taşındı.

İzmir’de 1 Mayısa kadınlar damga vurdu

Gündoğdu Meydanı’ndaki kutlama için konfederasyonlara bağlı sendikalar, tertip komitesince belirlenen noktalarda toplandı. Türk- İş’e bağlı sendikalar ile bazı odaların üyeleri, Alsancak Liman önünde toplanıp, alana yürüdü. Önceki yıllarda Basmane Meydanı’nda kortej oluşturan DİSK ve KESK üyeleri, bu yıl Konak Sümerbank eski binası ile Konak Pier AVM önünde; bazı sivil toplum örgütleri ile siyasi parti üyeleri ise Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. CHP’liler de partinin il binasının olduğu Montrö Meydanı’nda toplandı. Kutlama alanında sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kutlama alanında 5 bin poli görev yaptı. Aramalar sırasında, polisle katılımcılar arasında sorun yaşanmaması için tertip komitesince görevlendirilen kişiler, buralarda hazır bulundu.

Haberin Devamı

Etkili mesajlar

1 Mayıs kutlamalarında, en çok pankartlar ve farklı kıyafetler dikkat çekti. İşçiler, 1 Mayıs İşçi Marşı ile şarkılar söylerken, sloganlar da attı. Ellerde taşınan dövizlerle mesajlar verildi. Kutlamalara katılan kadınlar, ‘Kadınlara yönelik ayrımcı politikalara hayır’, ‘Hak hukuk adalet’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganları ve ‘Emek adalet ve insanca yaşamak için alanlardayız’, ‘İşten çıkarmalara karşı, baskılara ve sömürüye karşı 1 Mayıs’ta alanlardayız’, ‘Kadınız sevgi ve barıştan yanayız’, ‘Devlette, eşte, işte erkek egemen istemiyoruz’ pankartlarıyla alanda kendilerini gösterdi.

Barış ve huzur

Kutlamalara katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir, emekçinin, işçinin ve emek hakkı için mücadele edenlerin bayramı olan 1 Mayıs’ı özgür bir biçimde, barış ve huzur içerisinde, bayram gibi kutluyor. Tüm emekçi kardeşlerimin İşçi Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Üreten Türkiye’

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın, emeğinin karşılığını için mücadele edenleri birleştiren bir tarih olduğunu vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Daha güçlü ve üreten bir Türkiye için, herkesin eşit temel hak ve özgürlüklere sahip olacağı bir dünya düşüncesiyle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Renkli bayram

Ayvalık’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, Ayvalık Öğretmenevi önünde toplanan işçiler Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, tüm emekçilerin gününü kutladı, aydınlık günler için umutlarının arttığını söyledi.

Alanda kutladı

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katıldı. Aslan, “Tüm işçilerin bayramını en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

Mutluluk yakın

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, belediye çalışanı işçi ve memurlarla birlikte Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamasında buluştu.
Başkan Kayalı tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak ülkenin her yerinde 1 Mayıs alanlarının dolması gerektiğini ifade etti. Kayalı “1 Mayıs Marşı’nda geçen o sözleri asla unutmayalım ‘Yurdumun mutlu günleri, mutlak gelen gündedir’. Mutlu günlerimiz çok yakındır bunu asla unutmayın” dedi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, çekilen halaylar eşliğinde coşku içerisinde sürdü.

Haberin Devamı

Başkan, kol kola yürüdü

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü sendikalar ve belediye çalışanlarıyla kutladı. Sendikaların, belediye binası önünden Karşıyaka İskele’ye kadar sürdürdükleri yürüyüşe katılan Başkan Akpınar, “Ben salonlardan gelmedim. Sokaklarda, emek mücadelesi vererek başkan seçildim. En yüce değer olan emeğin hakkını veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Bayraklı’da halaylı şölen

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde çalışanlarla bir araya geldi. Doğançay’daki Fen İşleri yeni binası ve şantiyesinde gerçekleştirilen kutlamalarda halaylar çekildi, marşlar söylendi. Başkan Karabağ, işçilerin bayramını kutladı, birlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

Bütün işçiler sendikalı oldu

Bornova Belediyesi’nde, Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçilerin tamamı sendika üyesi oldu. Bornova Belediyesi Personel A.Ş. bünyesine alınan 1432 işçi hiçbir hak kaybına uğramadı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İyiye, doğruya ve adaletli olana ulaşmak için çıktığımız bu yolda hedeflerimize işçi arkadaşlarımızla birlikte ulaşacağız” dedi.