Ankara İzmir'de 850 Bin Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı

İzmir'de 850 Bin Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı

18.09.2017 - 12:53 | Son Güncellenme:

İzmir Milli Eğitim Müdürü Yahşi: "Özel eğitim öğrencilerimizin hiçbiri evlerinde kalmayacak, hepsini eğitim sürecinin içine alıyoruz"

İzmirde 850 Bin Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı

İZMİR (AA) - İzmir'de yaklaşık 850 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Haberin Devamı

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı ardından Bornova ilçesindeki Dr. Cavit Özyeğin İlkokulunda tören düzenlendi.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencileri pırıl pırıl gözleri ve gülen yüzleriyle karşılamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

İzmir'de yaklaşık 850 bin öğrenci ile 50 bin öğretmen ve çalışanın okullardaki yerini aldığını aktaran Yahşi, "Bizler bu mesleği seviyoruz. Özellikle öğrencilerimizin, güvenliği, akademik başarısı, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif başarılar elde etmesi için çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Yahşi, tüm öğrencilerin ders kitaplarının sınıflarındaki masalarında hazır olduğunu ifade ederek, "Okullarımızın tekli eğitime geçişinde oranımızı artırıyoruz. Kantin ve servislerimizin denetimleri yapılıyor. Emniyetimiz her okulumuzda güvenliği iyi bir şekilde takip edecek." diye konuştu.

Haberin Devamı

İstatistiklerin 2016-2017 eğitim öğretim yılında İzmir'in başarısının arttığını gösterdiğini, artışın bu yıl da devam edeceğini kaydeden Yahşi, "Okul öncesi, mesleki eğitim ve özellikle özel eğitime ihtiyaç duyan engellilerle ilgili sayın Valimizin ciddi desteği var. Özel eğitim öğrencilerimizin hiçbiri evlerinde kalmayacak, hepsini eğitim sürecinin içine alıyoruz. Kınık'tan Kiraz'a varana kadar tüm özel eğitim öğrencilerini eğitim sürecine aldık." ifadelerini kullandı.

Törende okulun 4. sınıf öğrencisi Azra Demirtaş "ilköğretim haftası" adlı şiiri okudu, öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu. Ayrıca 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine hediyeler verdi.

İlk ders zilini Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila öğrencilerle birlikte çaldı. Sınıfları ziyaret eden protokol, öğrencilere hediyeler verip başarılar diledi, öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti.

Okulun 1. sınıf öğrencilerinden Deniz Aysal, okula başladığı için duyduğu mutluluğu ifade ederek, öğretmenini ve yeni arkadaşlarını çok sevdiğini söyledi. Aysal, okulda yeni bilgiler öğreneceklerini, ayrıca oyunlar oynayacaklarını anlattı.

Haberin Devamı

1. sınıf öğrencisi Eylül Yıldırım da heyecanlı olduğunu, büyüyünce doktor olmak istediğini ifade etti.

-"15 Temmuz Milli İrade Destanı" kitapçığı

Öğrencilere ders kitaplarının yanı sıra "15 Temmuz Milli İrade Destanı" kitapçığı da dağıtıldı. Kitapçıklarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklar için kaleme aldığı metne de yer verildi.