Gündem İzmir’de bombalı saldırı engellendi

İzmir’de bombalı saldırı engellendi

04.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de bir süredir polisin sürdürdüğü takip sayesinde olası bir bombalı saldırı önlendi. PKK’nın dağ kadrosunda bomba eğitimi alıp kente gelen teröristle ona yardım eden C.S. yanlarındaki bombayı ormanlık alana gömerken operasyon yapıldı. Dağ kadrosundan gelen terörist kaçarken, C.S. yaklaşık 3 kilo patlayıcı madde ve silahlarla birlikte yakalandı. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi aranıyor.

İzmir’de bombalı  saldırı engellendi

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kente 3 gün önce geldiğini tespit ettikleri PKK’lı teröristi, bir süre önce takibe aldı. Kentteki bağlantılarını çözmek için sıkı takip altında tutulan terörist, son olarak dün akşam saatlerinde Limontepe semtinde oturan, kamyon şoförlüğü ve inşaatlarda işçilik yapan C.S. ile buluştu.

Terörist ile kendisine yardımcı olan C.S. yanlarındaki patlayıcıyı eylemde kullanmak için gömmek amacıyla ormanlık alana girince, operasyon başlatıldı. Araç ve yayaların girmesine izin verilmeyen bölgede operasyon yapıldı.

Kentte bombalı saldırı hazırlığı yapan ve terör örgütü PKK’nın kamplarında bomba eğitimi aldığı öğrenilen terörist kaçtı. Yanında bulunan C.S. ise yakalandı.

Ağabeyinde yakalandı

Bombalı saldırıda kullanılmak üzere hazırlanmış, 440 gramı A4 plastik patlayıcı olmak üzere yaklaşık 3 kilogram patlayıcı, elektronik bomba düzeneği, ve 20 fünye bulundu.

Operasyonda yakalanan C.S.’nin kullandığı evde yapılan aramalarda da 1 Kalaşnikof tüfek, 3 şarjör, 61 mermi, Glock marka bir tabanca ve bu silaha ait 18 mermi ele geçirildi. Genişletilen operasyon kapsamında, C.S.’nin de aralarında bulunduğu toplam 7 kişi gözaltına alındı. Polis tarafından kimliği belirlenen bombacı terörist M. D. ile A.D. ise kaçtı.

Kaçan teröristlerden M. D., saklanmak üzere geldiği Bayraklı’daki ağabeyinin evinde yakalandı. Şüphelilerden Iğdır nüfusuna kayıtlı M.D’nin (23) Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisiyken örgüte 2014 yılında katıldığı öğrenildi. Diğer şüpheli A.D.’nin de (36) Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.