İzmir İzmir'de Darbe Karşıtı Vatandaşlara Ateş Açılması Davası

İzmir'de Darbe Karşıtı Vatandaşlara Ateş Açılması Davası

14.02.2017 - 17:20 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında darbe karşıtı vatandaşlardan birinin tabancayla yaralanmasına ilişkin davaya devam edildi

İzmirde Darbe Karşıtı Vatandaşlara Ateş Açılması Davası

İZMİR (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında darbe karşıtı vatandaşlardan birini tabancayla yaraladığı iddia edilen sanık ile yanında bulunan 5 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Metin A, tutuksuz sanıklar A.C, C.B, S.K. ve C.A. ile tanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Tanık Kerem Ventek, olay gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Konak Meydanı'na gittikleri sırada telefonuna gelen mesajlardan Bostanlı Camisi'ne saldırı olduğunu duyunca o tarafa yöneldiğini belirtti.

Olayın yaşandığı parkta bir restoranının bulunduğunu, çalışanlarıma "Sela okunmasını engelleyenler kim?" diye sorduğunu anlatan Ventek, "Bana parktan olmadığını söylediler. Ben kimin ateş ettiğini ve vurulduğunu görmedim." dedi.

Tutuklu sanık Metin A'nın avukatı Aşkın Volkan Eriş ise müvekkilinin FETÖ üyeliğine dair bir delil bulunmadığını savundu.

Haberin Devamı

Eriş, müvekkilinin sadece evinde bulunan 1 dolarlık banknot gerekçe gösterilerek tutuklandığını iddia ederek, "Hata ile meydana gelen saldırı söz konusudur." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, Metin A'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Karşıyaka ilçesi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Bostanlı Camisi'nde okunan salaya müdahale etmek isteyenlerin bulunduğu, Türk bayraklarıyla sokağa çıkan darbe karşıtı vatandaşların buna tepki gösterdiği, bu esnada vatandaşların üzerine açılan ateşte Ali G'nin (38) yaralandığı bildirilmişti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, güvenlik kamerası görüntülerinden silahla ateş ettiği belirlenen Metin A. (43) ile yanındaki C.B. (36), A.C. (24), C.A. (30) ve S.K. (32) gözaltına alınmıştı.

Metin A. 11 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, kamu kurumu ve kamu kurumu niteliğinde bulunan meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve kasten silahla yaralama" suçlamalarıyla tutuklanmış, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.