Ankara İzmir'de Ebelere Eğitim

İzmir'de Ebelere Eğitim

18.10.2017 - 15:00 | Son Güncellenme:

.

İzmirde Ebelere Eğitim

İZMİR (AA) - "Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış" başlıklı eğitim programının, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Binası ev sahipliğinde başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında, doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, sahada gebe eğitimlerinin standardize edilmesi, normal doğumun yaygınlaştırılması amacı ile ebelere yönelik hazırlanan eğitim programında toplam 350 ebenin eğitim alması planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hafize Öztürk Can, gelişen ve değişen koşullarda bilgilerinin güncellenmesi ve yenilenmesi ile ebeliğin profesyonel gücünün artacağını belirtti.

Haberin Devamı

Uygulama eğitiminin 5 gün süreceğini aktaran Can, "Eğitimlerle gebelik, doğum ve doğum sonu bakımdaki bilimsel gelişmeler ve kanıt temelli bilgiler paylaşılacaktır. Mezuniyet sonrası mesleğin gelişmesine katkı sağlayacak bu eğitimlerle, bilgilerin sağlık hizmetine yansımaları sonucunda anne sağlığı ve bebek sağlığı göstergelerinde olumlu gelişimler ve değişimler yaşanması beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programı, 5 gün teorik ve 5 gün uygulama eğitimin ardından sona erecek.